Ovo su zdrave testenine koje vas ni malo neće ugojiti: Nutricionisti otkrivaju tajnu vitkosti i dobrog raspoloženja
Pasta koja ne goji, Foto: Printscreen Youtube

zanemećete

Ovo su zdrave testenine koje vas ni malo neće ugojiti: Nutricionisti otkrivaju tajnu vitkosti i dobrog raspoloženja

Određene vrste testenina su bogate vlaknima što ih čini boljim izborom za one koji žele da ostanu vitki

Objavljeno:

Sjajne vesti za ljubitelje testenine: više ne morate da se loše osećate zbog uživanja u testenini. Usred pomame dijeta s brojanjem ugljenih hidrata, testenina se naširoko smatra užitkom koji dovodi do brzog debljanja. Budući da se tradicionalna testenina uglavnom sastoji od ugljenih hidrata, ljudi na nju gledaju kao na prazne kalorije, ali ugljeni hidrati su zapravo odgovarajući izvor energije za ljudsko telo i mogu pružiti brojne nutritivne prednosti, piše NY Post.

Zapravo, određene vrste testenine su bogate vlaknima, što ih čini boljim izborom za one koji žele biti ili ostati vitki. Testenina bogata vlaknima izaziva osećaj sitosti sporijim oslobađanjem energije. Tri zdravstvena radnika otkrila su koje su to zdravije testenine.

Testenina od crvenog sočiva

Testenina od crvenog sočiva
Testenina od crvenog sočivafoto: Printscreen/Youtube/herzhaftundlecker

Testenina od crvenog sočiva bogata je vlaknima, izvrstan je izvor gvožđa i zadovoljava gotovo sve dnevne potrebe za folatom. Lisa Ričards, nutricionista i kreatorka Candida Diet kaže za SheFinds: "Testenina od crvenog sočiva bogata je dijetalnim vlaknima. Hrana bogata vlaknima pomaže u promicanju osećaja punoće i sitosti, smanjujući verovatnoću prejedanja i grickanja između obroka."

Kelp rezanci

Dobijeni od morske trave bogate hranljivim materijama, kelp rezanci imaju malo ugljenih hidrata, nizak broj kalorija, prirodno nemaju glutena i sadrže zdravu dozu kalcijuma, magnezijuma i gvožđa. Kelp rezanci takođe su izvrstan izvor joda, minerala koji podržava zdravu funkciju štitne žlezde, koji pomaže u regulaciji metabolizma i pridonosi mršavljenju.

Konjac testenina

Konjac testenina
Konjac testeninafoto: Printscreen / Youtube I love pasta

Dr. Andrea Maksim, MNLP, MChT, ND, licencirana naturopatska doktorka, glavna praktičarka NLP-a i stručnjakinja za mršavljenje, kaže za SheFinds da smatra konjac testeninom najzdravijom testeninom s niskim sadržajem ugljenih hidrata i puno vlakana.

Napravljena od biljke konjac, ova testenina prirodno je bogata glukomananom. Ova topiva vlakna upijaju vodu i šire se u crevima, pomažući osobama koje su na dijeti da se duže osećaju sitima. Takođe poznati kao shirataki rezanci ili čudesni rezanci, viskozna vlakna koja se nalaze u konjac testenini deluju kao probiotik, hraneći crevnu floru koja pomaže u održavanju zdrave probave i telesne težine.

Uz to, važno je napomenuti da testenina takođe dokazano podiže raspoloženje — a svi znamo da sreća može poboljšati zdravlje. Nedavna studija pokazala je da savršena porcija rezanaca čini ljude sretnima i aktivno podstiče pozitivna sećanja i reakcije slične slušanju omiljene pesme.

Bonus video:

01:49

POZNATI KUVAJU U EMISIJI MAJKE I SNAJKE Recept za pileća krilca sa pivom kakve dosad niste probali, za sam kraj VIP nedelje

(Espreso / Naj žena / Prenela: I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.