OVO JE NAJZDRAVIJI KEČAP KOJI STE IKADA PROBALI: Domaća verzija popularnog sosa još je UKUSNIJA OD KUPOVNE
Domaći kečap, Foto: Printscreen/youtube/tastes from the village

recept

OVO JE NAJZDRAVIJI KEČAP KOJI STE IKADA PROBALI: Domaća verzija popularnog sosa još je UKUSNIJA OD KUPOVNE

Priprema je vrlo jednostavna

Objavljeno:

U potrazi za zdravijom alternativom industrijskom kečapu, recept iz mamine sveske nudi fantastično rešenje. Ovaj domaći kečap ne samo da je sličan po ukusu, već je i potpuno prirodan, bez aditiva i konzervansa koji se često nalaze u kupovnim varijantama.

Industrijski kečap često sadrži sastojke poput konzervansa, modifikovanog kukuruznog skroba i različitih aroma, što ga čini manje privlačnim izbora za one koji teže prirodnijim opcijama.

sok od paradajza, paradajz, sok
foto: Profimedia

Za pripremu ovog domaćeg kečapa potrebno je:

5 kg zrelog paradajza

2-3 grančice celerovog lišća

40 grama šećera

1 dl vinskog sirćeta

2 dl ulja

3 lista lorbera

5 ljutih papričica (opciono)

1 kašika soli

Domaći paradajz pelat
foto: Printscreen/Youtube/ domaceiukusno

Priprema:

Opran i oljušten paradajz se melje u blenderu ili mašini za sok. Dobijeni sok se stavlja u šerpu i zagreva do ključanja, nakon čega se dodaju iseckani celer, ulje, sirće, šećer, so, lorber i ljute papričice. Smesa se krčka dok ne redukuje na trećinu prvobitne količine, uz povremeno mešanje.

Nakon što se kečap skuvao do željene gustine i ukusa, zagrejane tegle se pune ovom aromatičnom smesom. Tegle se zatvaraju sterilisanim poklopcima ili celofanom sa gumicama, čime se osigurava dugotrajnost proizvoda. Ohlađene tegle se čuvaju na hladnom i tamnom mestu.

Ovaj recept omogućava prilagođavanje količina u skladu sa sezonom i željenom količinom proizvedenog kečapa, čineći ga pristupačnim i ekonomičnim izborom za ljubitelje domaćih, zdravih namirnica.

Ukoliko želite izbeći aditive i kontrolisati sastojke koje unosite, domaći kečap je odlična opcija koja pruža autentičan ukus bez kompromisa na kvalitetu i bezbednost.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Srećna republika/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.