bakina kuhinja
PETROVDANSKI POST JE POČEO, BAKA JELA DELI RECEPT ZA UKUSNU POSNU PITU: Kladimo se da ovakvu sigurno niste probali
Probajte slatku pitu po bakinom receptu
Posna pita sa dinjama koju u vreme posta i leti pravim najviše. Ovo je najlepša pita koju ste ikad jeli.
Potrebno je:
tanke kore
1 manja dinja
1 kašika griza
50 gr brusnice
ulje
Priprema:
Dinju očistiti pa je iseći na manje kriške i posuti grizom.
Koru premazati uljem, dodati drugu preko pa i nju premazati uljem svaku stranu saviti do pola pa sastaviti na sredini.
Na dno staviti red dinja i malo brusnice.
Dinje po želji pošećeriti. Uviti u valjak pa preseći na pola praveći manje rolatiće.
Ređati u podmazan pleh ili još bolje obložen pek papirom. Peći na 200 stepeni C 40 minuta.
Bonus video:
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!