ANDREA JE POKUŠALA DA SE UBIJE POSLE POGREŠNE DIJAGNOZE LEKARA: Frapirala se kada je SAZNALA šta je UZROK SIMPTOMA
Andrea, Foto: Printscreen / Facebook

ŠOK

ANDREA JE POKUŠALA DA SE UBIJE POSLE POGREŠNE DIJAGNOZE LEKARA: Frapirala se kada je SAZNALA šta je UZROK SIMPTOMA

Gubila je volju za životom i, uprkos terapiji, osećala se sve gore

Objavljeno:

A samo nekoliko godina ranije, Andrea je bila srećna i uspešna poslovna žena bez ikakvih zdravstvenih problema. Ali njeno mentalno stanje je bivalo sve lošije, a antidepresivi koje su joj lekari prepisali nisu pomogli i ona je odlučila da se ubije.

- Pre tri godine sam prošla kroz gadan razvod i bila sam pod velikim stresom. U tom peridu su počeli i moji problemi sa mentalnim zdravljem. Počela sam da zaboravljam stvari, bila sam neraspoložena, usporena, konfuzna, nisam noćima spavala i imala sam utisak da sam izgubila sebe. Kada sam otišla kod lekara, on je odmah moje simptome povezao sa razvodom i prepisao mi je antidepresive.

Verovala je lekaru i pila svoju terapiju

Bila je šokirana, ali verovala je svom doktoru. Stanje je postajalo sve gore, pa je dobila i lekove za smirenje.

Verovala je lekaru i pila svoju terapiju
Verovala je lekaru i pila svoju terapijufoto: Profimedia

- Opet sam bila iznenađena jer sam samo jednom u životu bila depresivna i to posle rođenja sina pre 26 godina - ispričala je Andrea čija agonija tu nije stala.

- Imala sam utisak da lekovi samo pogoršavaju stvari, ali doktor me je uveravao da su mi oni neophodni. Posle nekoliko meseci bila sam potpuno izgubljena.

Osećala je ogromnu prazninu u sebi, samopuzdanje je bilo na nuli i nije mogla da nađe razlog da ustane ujutru.

- Godinu dana posle prvog odlaska kod lekara, pamćenje mi je bilo toliko loše da sam bila ubeđena da imam demenciju. Život nije bio vredan življenja. Tada sam odlučila da izvršim samoubistvo. Otišla sam kod prijateljice da joj odnesem cveće za rođendan. Kada sam stigla njena cela familija je bila tu. Ona mi se zahvalila ali mi je rekla da ne mogu da uđem unutra. To je bila sitnica koja me je gurnula u provaliju. Bila sam teret svima i niko nije želeo da bude u mojoj blizini - navodi Andrea i kaže da joj je život spasio njen pas.

Osećala je kao da nema razlog da ustane iz kreveta

Osećala je kao da nema razlog da ustane iz kreveta
Osećala je kao da nema razlog da ustane iz krevetafoto: Profimedia

- Vratila sam se kući i već sam isplanirala kako ću da se ubijem. Počela sam da sprovodim plan u delo, ali odjednom sam videla svog psa i shvatila sam da neće imati ko da brine o njemu kada mene više ne bude bilo. To je bio najveći mentalni izazov u mom životu, jedva sam se otrgla porivu da sve završim zauvek - iskrena je Andrea.

Jedan dokumentarac je promenio sve

Njeni problemi su se nastavili naredne dve godine, sve dok Andrea nije na televiziji odgledala dokumentarac o menopauzi. Odlučila je da promeni lekara i zakazala je pregled kod specijaliste. Doktor je brzo ustanovio da Andrea nije mentalno bolesna već da ima klasične simptome menopauze, a tu spadaju i problemi sa mentalnim zdravljem, prenosi The Sun.

- Doktor mi je prepisao lek za menopauzu, i već posle dve nedelje sam se osećala kao nova žena. Posle ko zna koliko godina sam normalno spavala, anksioznost se smanjivala i imala sam utisak da konačno opet imam osećanja. Iako sam bila presrećna što sam vratila svoj život, bila sam ljuta zbog svega što se dogodilo s mojim tretmanom. Umalo sam umrla, potpuno nepotrebno, a ono što me najviše ljuti je činjenica da se ovakve stvari i dalje dešavaju ženama - zaključila je Andrea Njuton.

Bonus video:

08:45

KONSTANTNO VAS BOLE LEĐA I GLAVA? Nećete verovati da iza OVIH SIMPTOMA LEŽI VIRUS! Doktor otkriva još pokazatelja za Kurir

(Espreso / Srećna republika / Prenela: I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.