ZBOG OGREBOTINE NA NOZI UMALO UMRLA: Operisali je 6 PUTA i otkrili STRAŠNU DIJAGNOZU, ne seća se boravka u bolnici
Luiz Faset (58), Foto: Facebook/Printscreen

jezivo

ZBOG OGREBOTINE NA NOZI UMALO UMRLA: Operisali je 6 PUTA i otkrili STRAŠNU DIJAGNOZU, ne seća se boravka u bolnici

Luiz kaže da je presrećna što je živa nakon nezgode u bašti

Objavljeno:

Dok je sređivala biljke u svojoj bašti, Luiz Faset (58) iz Česterfilda je ujela opasna buba. Ona je primetila malu ogrebotinu na desnom stopalu. Nije tome pridavala važnost, ali potom je počeo horor. Noga joj je naglo otekla i počeli su neizdrživi bolovi. Muž ju je odmah odveo u bolnicu gde je hitno operisana, a Luizi se uopšte ne seća tri dana koje je provela na intenzivnoj negi, piše Mirror.

Nakon serije testova, lekari su utvrdili da ima retku infekciju pod nazivom "necrotising fasciitis", poznatiju kao "bolest ili buba koja jede meso".

- Moj suprug Mark je radio u bašti, i ona je bila puna raznih ostataka kamena i grana. Budući da sam bila u papučama, verovatno sam tu slučajno ogrebala nogu. Posle nekoliko sati je stopalo počelo da otiče, nisam se osećala dobro i više nisam mogla da se oslonim na desnu nogu. Otišla sam kod lekara i on je pretpostavio da se radi o celulitisu, potencijalno opasnoj infekciji i prepisao mi je antibiotike.

Luiz Faset (58)
Luiz Faset (58) foto: Facebook/Printscreen

Međutim, narednog jutra sam videla da mi je tkivo oko članka na nozi ljubičasto i uplašila sam se da se ne radi o sepsi. Mark me je odvezao u bolnicu, i dok smo čekali rezultate testova krvi, prišla mi je medicinska sestra i rekla da moji simptomi liče na bubu koja jede meso. Uveli su me u malu prostoriju i crvenilo na mojoj nozi se menjalo bukvalno u sekundi. Šokirani doktori su mi rekli da bih mogla da umrem ili izgubim nogu - priča Luiz.

Radila je u bašti i nije obraćala pažnju na ranicu na nozi

Bilo je potrebno čak šest operacija da bi se uklonilo inficirano tkivo i da bi se stabilizovalo Luizino zdravstveno stanje. Lekari su morali da joj presade kožu sa butina. Posle tri nedelje u bolnici, Luiz je puštena kući i trenutno je na terapijama i uči da ponovo hoda.

- Rekli su mi da sam izlečena, plakala sam od sreće, drago mi je da sam živa. Moram da nosim steznik koji mi fiksira članak. Moram da perem stopalo... ne mogu ni da ga pogledam, imam utisak kao da to nije moja noga, kao da je to stopalo nekog čudovišta - zaključila je Luiz.

Bonus video:

01:15

KRVAVA NOĆ U NOVOM PAZARU! Doktor koji je primio izbodenog dečaka OTKRIO U KAKVOM JE stanju: Policija identifikovala napadače

(Espreso / Srećna republika / Prenela: I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.