SAVRŠENA KAKAO GLAZURA O KOJOJ STE MAŠTALI: Nikad lakši recept za ČOKOLADNO ZADOVOLJSTVO pravo iz poslastičarnice
Čokoladna glazura kakvu ranije niste znali da napravite, Foto: Printscreen/youtube/Gurman TV

saznajte

SAVRŠENA KAKAO GLAZURA O KOJOJ STE MAŠTALI: Nikad lakši recept za ČOKOLADNO ZADOVOLJSTVO pravo iz poslastičarnice

Pravi se od jednostavnih sastojaka, a ulepšaće svaku poslasticu

Objavljeno:

Evo kako se pravi najbolja čokoladna glazura na celom svetu, veoma je lako.

Potrebno je:

  • 3 jajeta srednje veličine
  • 150 g šećera
  • 30 g gorkog kakao praha
  • 250 g putera sa više od 80% masti
  • 1 kašičica arome ruma
  • prstohvat soli
Pravi se veoma lako
Pravi se veoma lakofoto: Prinstcreen7Youtube/ Secerko's Kitchen

Priprema:

Veliku šerpu sa vodom stavite na vatru. Odozgo stavite manju šerpu, tako da dno ne dodiruje vodu. U tu šerpu ubacite jaja, so i šećer i mešajte dok smesa ne postane kompaktna. Šerpu sa mešavinom jaja stavite u šerpu sa vodom, ugasite vatru. Mešajte još 8 minuta, dok smesa ne postane kremasta.

Kad krene da vri, ugasite vatru pa sklonite šerpu sa kremom od jaja na rešetku, da se hladi. Dodajte prosejani kakao prah, pa dobro promešajte. Ostavite malo tako, pa dodajte aromu ruma. Zasebno, umutite puter da bude kremast. Zatim ga ubacite u prohlađeni krem, malo po malo i snažno mešajte mutilicom. Glazuru stavite u frižider da se prohladi bar pola sata.

Bonus video:

01:49

POZNATI KUVAJU U EMISIJI MAJKE I SNAJKE Recept za pileća krilca sa pivom kakve dosad niste probali, za sam kraj VIP nedelje

(Espreso / Alo Trpeza / Prenela: I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.