saznajte
SAVRŠENA KAKAO GLAZURA O KOJOJ STE MAŠTALI: Nikad lakši recept za ČOKOLADNO ZADOVOLJSTVO pravo iz poslastičarnice
Pravi se od jednostavnih sastojaka, a ulepšaće svaku poslasticu
Evo kako se pravi najbolja čokoladna glazura na celom svetu, veoma je lako.
Potrebno je:
- 3 jajeta srednje veličine
- 150 g šećera
- 30 g gorkog kakao praha
- 250 g putera sa više od 80% masti
- 1 kašičica arome ruma
- prstohvat soli
Priprema:
Veliku šerpu sa vodom stavite na vatru. Odozgo stavite manju šerpu, tako da dno ne dodiruje vodu. U tu šerpu ubacite jaja, so i šećer i mešajte dok smesa ne postane kompaktna. Šerpu sa mešavinom jaja stavite u šerpu sa vodom, ugasite vatru. Mešajte još 8 minuta, dok smesa ne postane kremasta.
Kad krene da vri, ugasite vatru pa sklonite šerpu sa kremom od jaja na rešetku, da se hladi. Dodajte prosejani kakao prah, pa dobro promešajte. Ostavite malo tako, pa dodajte aromu ruma. Zasebno, umutite puter da bude kremast. Zatim ga ubacite u prohlađeni krem, malo po malo i snažno mešajte mutilicom. Glazuru stavite u frižider da se prohladi bar pola sata.
Bonus video:
(Espreso / Alo Trpeza / Prenela: I.O.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!