GOSTI ĆE TRAŽITI PARČE VIŠE
PRELIVENI ZEBRA KOLAČ PO RECEPTU IZ BAKINE KUHINJE: Ukusna poslastica koja uvek uspe iz prve - obožavaćete je
Probajte preliveni zebru kolač na ovaj način neverovato koliko je dobar uspeva sigurno
Baka nas uvek iznenadi dobrim i ukusnim jelima, a ovog jutra nam je podelila recept za vrlo atraktivan kolač - zebra.
Bilo da ste početnik ili profesionalac u kuhinju, lako ćete savladati pripremu ove poslastice po koracima. Ukolikop volite čokoladne slatkiše, predlažemo da probate i čokoladni kolač bez jaja i brašna.
Potrebno je:
- mere šoljica od 200 gr
- 4 jaja
- šolja šećera
- 2 šolje brašna
- prašak za pecivo
- 1/2 šolje ulja
- 1 puna vrh šolja mleka
- 2 kašike kakaa
- 2 kašike pune vrele vode
- korica limuna
- 100 ml slatke pavlake
- 100 gr čokolade
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo . Ubaciti koricu limuna, ulje mleko i sve lepo polako izjednačiti.
Odvojiti od toga dva puna lončića zu drugi sud pa u njega ubaciti razmućen kakao sa vodom.
Pleh 24 cm obložiti pek papirom, Na sredinu sipati dve kašike svetlog dela pa dve čokoladnog. Sve tako do kraja sipati samo u sredinu i malo sa visine da pada Peći na 200 stepeni C 40 minuta.
Okrenuti kolač i ohladiti. Umutiti slatku pavlaku
Bonus video:
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!