PRELIVENI ZEBRA KOLAČ PO RECEPTU IZ BAKINE KUHINJE: Ukusna poslastica koja uvek uspe iz prve - obožavaćete je
Zebra kolač, Foto: Privatna arhiva

GOSTI ĆE TRAŽITI PARČE VIŠE

PRELIVENI ZEBRA KOLAČ PO RECEPTU IZ BAKINE KUHINJE: Ukusna poslastica koja uvek uspe iz prve - obožavaćete je

Probajte preliveni zebru kolač na ovaj način neverovato koliko je dobar uspeva sigurno

Objavljeno:

Baka nas uvek iznenadi dobrim i ukusnim jelima, a ovog jutra nam je podelila recept za vrlo atraktivan kolač - zebra.

Bilo da ste početnik ili profesionalac u kuhinju, lako ćete savladati pripremu ove poslastice po koracima. Ukolikop volite čokoladne slatkiše, predlažemo da probate i čokoladni kolač bez jaja i brašna.

Potrebno je:

  • mere šoljica od 200 gr
  • 4 jaja
  • šolja šećera
  • 2 šolje brašna
  • prašak za pecivo
  • 1/2 šolje ulja
  • 1 puna vrh šolja mleka
  • 2 kašike kakaa
  • 2 kašike pune vrele vode
  • korica limuna
  • 100 ml slatke pavlake
  • 100 gr čokolade

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom, dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo . Ubaciti koricu limuna, ulje mleko i sve lepo polako izjednačiti.

Zebra kolač
foto: Privatna arhiva

Odvojiti od toga dva puna lončića zu drugi sud pa u njega ubaciti razmućen kakao sa vodom.

Zebra kolač
foto: Privatna arhiva

Pleh 24 cm obložiti pek papirom, Na sredinu sipati dve kašike svetlog dela pa dve čokoladnog. Sve tako do kraja sipati samo u sredinu i malo sa visine da pada Peći na 200 stepeni C 40 minuta.

Zebra kolač
foto: Privatna arhiva

Okrenuti kolač i ohladiti. Umutiti slatku pavlaku

Bonus video:

03:31

OVO JE RECEPT ZA PRAVE SREMAČKE SALČIĆE! Posebnu slast im daje NEOBIČAN SASTOJAK po kome su ovi kolačići dobili ime

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.