DOKTORKA MARIJA OTKRILA ZAŠTO JE NOŠENJE ŠTIKLI OPASNO PO KLITORIS: Dala SAVET VEKA, ovim možete da SMANJITE...
Dr Marija Ristić, Foto: Printscreen / B92 TV / youtube

morate znati

DOKTORKA MARIJA OTKRILA ZAŠTO JE NOŠENJE ŠTIKLI OPASNO PO KLITORIS: Dala SAVET VEKA, ovim možete da SMANJITE...

U novom istraživanju koje bi moglo promeniti način na koji žene biraju obuću, dr. Marija Ristić iznela je zapanjujuće otkriće o uticaju visokih potpetica na žensko zdravlje, posebno na stimulaciju klitorisa.

Objavljeno:

Nošenje štikli, kako navodi dr. Ristić, dovodi do značajnih promena u posturalnom položaju tela. Kada žene obuju visoke potpetice, njihovo telo se automatski oslanja na prste, što uzrokuje plantarne fleksije u skočnom zglobu i zatezanje zadnje strane nogu. Ovo menja ugao karlice, gurajući je prema napred kako bi se održala ravnoteža.

-Promena u uglovima karlice može dovesti do disbalansa u mišićima karličnog dna, koji su od vitalnog značaja za podršku klitorisu. Ova promena može ometati optimalnu cirkulaciju u području klitorisa, što vremenom može dovesti do gubitka sposobnosti za maksimalnu erekciju klitorisa i smanjenje se*sualnog užitka.

Dodatno, nepravilno držanje koje često prati nošenje visokih potpetica može dodatno pogoršati ove efekte, naglašava dr. Ristić.

-Kombinacija nagiba karlice izazvanog štiklama i nepravilnog držanja može značajno povećati negativne posledice na mišiće karličnog dna i stimulaciju klitorisa.

Preporuka dr. Ristić je jednostavna:

-Kada god je to moguće, preporučujem nošenje ravne obuće ili obuće s malom potpeticom kako bi se smanjili potencijalni negativni efekti na zdravlje. Očuvanje zdravlja mišića karličnog dna i pravilna cirkulacija klitorisa su ključni za očuvanje se*sualnog zadovoljstva i libida žena.

Ovo istraživanje dr. Marije Ristić, koja je specijalista za fizikalnu terapiju i biomehaniku, pruža važan uvid u veze između obuće i zdravlja žena, naglašavajući potrebu za daljim istraživanjem i edukacijom o uticaju modnih trendova na fizičko blagostanje.

Bonus video:

05:41

KAD SAM POSTAO DOKTOR, TO JE BILA KNJIŠKA BOLEST Urolog Milošević: Ako se ne leči na vreme, dolazi se do FATALNOG STADIJUMA

(Espreso / Blic žena / Prenela: I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.