SAVETI ISKUSNIH KUVARA ZA PRIPREMU NAJMEKŠEG MESA NA ROŠTILJU: Uz ove cake će biti sočno i mekano kao oblak
Saveti za pripremu najmekšeg mesa na roštilju, Foto: AlexPhotoStock / Alamy / Alamy / Profimedia

KUVAJTE KAO PROFESIONALCI

SAVETI ISKUSNIH KUVARA ZA PRIPREMU NAJMEKŠEG MESA NA ROŠTILJU: Uz ove cake će biti sočno i mekano kao oblak

Ništa lepše od mesa sa roštilja, naročito kad ga pripremite uz savete iskusnih kuvara

Objavljeno:

Za početak, nemojte čistiti roštilj metalnom četkom, njihovi parčići mogu da budu vrlo opasni ako se kasnije zakače za komad hrane.

Radije presecite glavicu luka na pola (koru ne morate ni da ljuštite) i nabodite polutku na gril viljušku i presečenom stranom očistite rešetku.

Ukoliko vam se dešava da se pljeskavice malo presuše, poslužite se jednostavnim trikom. Na svaku stavite po kockicu leda i pustite da se polako topi dok se pljeskavica peče. Ako imate vremena, idealno je da zamrznete goveđu supu pa da te kockice stavite na meso. Utisnite svaku u pljeskavicu da ne bi skliznula.

Piletina se ne smatra baš idealnim mesom za roštilj, ali i ona može da bude sočnija ako je potopite u marinadu pola sata pre pečenja. Ako spremate belo meso, stavite ga u slani rastvor - pola šolje soli razmutite u dve šolje vode. Posle pola sata, meso isperite i začinite pa - na roštilj!

Ako spremate ražnjiće, prvo potopite drvene štapiće u vodi i ostavite ih pola sata, pa onda nanižite meso. Odličan trik je i da kobasice poređate na štapiće - celo pakovanje možete da nanižete na dva štapića i da ih sve okrećete jednim pokretom. Zavirite i u video klip, videćete kako da spremite ribu da vam se ne zalepi za rešetku i ne izgori.

Bonus video:

00:13

Ovako je Džej pekao roštilj

(Espreso/T.M./lepaisrecna/J.G.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.