RECEPT
LEDENO I VOĆNO SAVRŠENSTVO ZA VRELE LETNJE DANE: Kolač od JAGODA koji se ne peče - brza i preukusna poslastica
Ledeni kolač sa jagodama je vrlo pristupačan, i jednostavan za pravljenje
Potreban vam je petit ber keks, ili neki drugi po vašem izboru, sveže jagode i slatka pavlaka. Ukoliko volite jagode, možda ćete želeti da isprobate i najlakši recept za kolač od jagode. A evo i kako se pravi ledeni kolač!
Sastojci:
250 g slatke pavlake
80 g šećera u prahu
1 vanilin šećer
14 komada keksa, ili više po potrebi
450 g svežih jagoda, naseckanih
Recept za ledenu tortu sa jagodama:
U velikoj činiji umutite slatku pavlaku, dok ne počne da se zgušnjava. Dodajte šećer u prahu i vanilin šećer. Mutite dok smesa ne postane meka. Nanesite oko 60 ml mešavine krema na dno tepsije.
Preko toga stavite sloj keksa. Premažite opet kremom pa pospite jagodama. Ponovite slojeve sa preostalim sastojcima na isti način. Ostavite u frižideru najmanje 4 sata ili preko noći.
Bonus video:
(Espreso/T.M./stvarukusa/L.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!