NAPRAVITE OKREPLJUJUĆU DOMAĆU SUPU OD POVRĆA SA KNEDLAMA: Odlična za vrele letnje dane, sprema se očas posla
Supa sa knedlama, Foto: Bakina kuhinja

recept

NAPRAVITE OKREPLJUJUĆU DOMAĆU SUPU OD POVRĆA SA KNEDLAMA: Odlična za vrele letnje dane, sprema se očas posla

Bistra supa servira se sa knedlama koje se prave od jaja, prezla i mirođije

Objavljeno:

Domaća supa od povrća sa knedlama je sastavni deo ručka, koji okrepljuje i zagreva organizam, što je odlično tokom leta jer se brže prilagođavate visokim temperaturama. Ukoliko volite možda ćete želeti da napravite i domaću pileću supu. Evo i kako se pravi domaća supa od povrća sa knedlama!

Sastojci:

750 ml vode

2 srednje šargarepe, poprečno isečene na trećine

2 celera, poprečno isečena na trećine

1 srednji žuti luk, nasečen na četvrtine

10 grančica mirođije

4 sitno naseckana čena belog luka

1/2 kašičice bibera

1 1/2 kašičica soli

1 lovorov list

Knedle, Supa
foto: Bakina kuhinja

Za knedle:

4 jajeta, dobro umućena

30 ml ulja

30 g seckane mirođije

2 kašičice soli

1/2 kašičice bibera

30 ml povrtnog bujona

30 g prezla

Recept za domaću supu od povrća sa knedlama:

U velikom loncu sa poklopcem na jakoj vatri pomešajte sve sastojke za supu, osim soli. Pokrijte, pustite da provri, a zatim smanjite vatru i kuvajte poklopljeno, dok povrće ne omekša, 40 do 45 minuta. Kada se supa skuva, procedite je kroz sitno sito i povrće odvojite na stranu, neće biti potrebno. Umešajte so dok se ne rastvori, probajte i dodajte još, ako je potrebno. Napravite knedle tako što ćete da umutite jaja, ulje, mirođiju, so, biber i povrtni bujon. Umešajte prezle, a zatim pokrijte najlonskom folijom i ostavite u frižideru najmanje 30 minuta do 2 sata.

Zagrejte lonac slane vode do ključanja i obložite pleh papirom za pečenje. Podmažite papir za pečenje uljem. Vlažnim rukama oblikujte loptice i prebacite ih na pleh za pečenje. Smanjite toplotu tako da voda lagano ključa. Dodajte knedlice u vodu, poklopite i kuvajte dok ne narastu i ne postanu čvrste na dodir, oko 20 minuta. Supu od povrća vratite na ringlu da provri. Dodajte šargarepu, poklopite i kuvajte dok ne omekša, oko 4 minuta. Ubacite knedle u činije za serviranje i prelijte supu preko njih. Ukrasite mirođijom.

Bonus video:

03:38

Obraćanje Zorana Jeftovića na promociji časopisa Napredak

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.