Sočan i ukusan bećarac po receptu koji je vrlo jednostavan, Foto: Printscreen/Youtube/soskuhinja
LAGANO JELO, A DOBRO ZASITI
OSVEŽAVAJUĆE LETNJE JELO KOJE ĆETE OBOŽAVATI: Najbrži BEĆARAC po starom receptu koji ne može biti prostiji
Jednostavan recept za ukusan bećarac koji će vas osvežiti i učiniti da uživate u svežim letnjim ukusima
Objavljeno:
Letnji bećarac je brz i osvežavajuć obrok za vrele dane. Napravljen od sveže paprike i paradajza, koji sada obiluju, možete ga obogatiti dodatkom pirinča, mesa ili jaja za još bogatiji ukus. Priprema bećarca po ovom receptu je jednostavna, a sastojci su pristupačni i lako dostupni.
Sastojci potrebni za bećarac:
- 7 paradajza
- 2 crna luka
- 8-9 paprika
- 60 ml ulja
Priprema letnjeg bećarca:
- Zagrejte ulje u tiganju, pa dodajte sitno seckani crni luk i prodinstajte dok ne postane staklast.
- Dodajte malo vode da se sve proprženo sjedini. Ubacite iseckane paprike i po potrebi dolijte još vode, pa kuvajte dok paprike ne omekšaju.
- Paradajz presecite na dnu u obliku krsta i uronite u ključalu vodu na 5 minuta. Nakon toga skinite kožicu i naseckajte ga.
- Dodajte paradajz u tiganj i krčkajte dok većina tečnosti ne ispari. Po želji, možete dodati prženo jaje ili kuvani pirinač kao finalni dodatak.
Bonus video:
(Espreso/Tatjana Maksić)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!