pažnja
OVU NAMIRNICU NOVAK ĐOKOVIĆ SAM SEBI SPREMA JER JE NAJLEKOVITIJA: Deluje na MOZAK i druge ORGANE, ali je I MELEM
Lako je svarljiv, a sporo sagoreva pa tako postepeno snabdeva telo energijom – upravo ono što je Novaku potrebno.
Poznato je da je u prethodnih nekoliko godina Novak Đoković potpuno opromenio način ishrane, a jedna od namirnica koju i sam sprema je i indijski maslac.
On se pravi tako što se puter prečisti, a tako se dobija gi, za koji mnogi tvrde da je postan.
U pitanju je prečišćen maslac iz koga se jednostavnim postupkom izbacuju voda, zasićene masne kiseline i laktoza. Neki vole da kažu da puter tako postaje "postan", jer je oslobođen čvrstih komponenti mleka. Odličan je kao namaz, a može se koristiti i za pripremu hrane, kao zamena za ulje.
U indijskoj medicini se ističe da gi puter ima mnogo lekovitih svojstava: jača imunitet, pomaže u varenju.
Lako je svarljiv, a sporo sagoreva pa tako postepeno snabdeva telo energijom – upravo ono što je Novaku potrebno.
Da biste napravili gi, potrebno je da puter stavite u širu šerpu, na tihu vatru i sačekati da počne da peni. Ovu penu treba skidati sve dok se pojavljuje. Kad puter ostane proziran, procedite ga kroz gazu i posao je gotov.
Pored korišćenja u kulinarstvu, gi se upotrebljava i kao melem za razna kožna oboljenja, ali i za masažu i obloge.
(Espreso/Srbija Danas/Zadovoljna/prenela P.V.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!