KUVARICA KAŽE DA OVAJ SASTOJAK OBAVEZNO DODAJE KADA KUVA PIRINAČ: Samo tako će biti RASTRESIT i NEĆE SE LEPITI
Pirinač, Foto: Printscreen/Youtube/Gastro brat

savet

KUVARICA KAŽE DA OVAJ SASTOJAK OBAVEZNO DODAJE KADA KUVA PIRINAČ: Samo tako će biti RASTRESIT i NEĆE SE LEPITI

Prilikom kuvanja pirinač često postane lepljiv ili se prekuva, a ume i da se zalepi za dno šerpe

Objavljeno:

Za uspešnu pripremu jela, treba znati određene kulinarske trikove koji pomažu da jelo uspe i bude ukusnije. Da bi pirinač bio savršen, a ne slepljen i tvrd ili gnjecav, primenite trik poznate kuvarice sa Instagrama Jelene Kosmanović.

Odnos vode i pirinča

Prilikom kuvanja pirinač često postane lepljiv ili se prekuva, a ume i da se zalepi za dno šerpe. Zato jelo može da bude lošijeg kvaliteta i ukusa. Za savršeno pripremljen pirinač, odnos vode i pirinča treba da bude tri prema jedan, što podrazumeva da na jednu šolju pirinča treba da sipate tri šolje vode.

Pirinač
foto: Prinstcreen/Youtube/ Jamie Oliver

Da se ne bi slepio

Veoma efikasan trik podelila je i Jelena Kocmanović, autorka Instagram stranice „Naš dan svaki dan“, koja objavljuje recepte za razna jela i slatkiše. Ona je otkrila koji sastojak uvek stavi kako bi pirinač bio savršeno skuvan i da se ne bi zalepio za dno šerpe. ,,Ukoliko prilikom kuvanja pirinča dodate nekoliko kapi limunovog soka, pirinač se neće lepiti i biće rastresit’’, kaže ona.

Zato, ako vam kuvanje pirinča do sada nije uspevalo, sledeći put iskoristite Jelenin trik i budite sigurni da će dobro ispasti. Biće vazdušast i neće se zalepiti za dno šerpe.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/NajŽena/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.