PROFESINALNI KUVAR OTKRIO KAKO DA SPREMITE HRSKAV KROMPIR: Tajna je u OVAKVOM PEČENJU, svaka domaćica mora da zna
Hrskavi krompir, Foto: Bakina kuhinja

recept

PROFESINALNI KUVAR OTKRIO KAKO DA SPREMITE HRSKAV KROMPIR: Tajna je u OVAKVOM PEČENJU, svaka domaćica mora da zna

Pečeni krompir nije teško napraviti, ali ako želite da ispade savšreno, onda isprobajte recept profi kuvara

Objavljeno:

Pečeni krompir je jedan od najboljih priloga i možete da ga služite i uz meso, ribu... Profesionalni kuvar, Džek Ovens, je otkrio najbolji recept za pečeni krompir koji uspeva i početnicima u kuhinji. Ako želite da napravite hrskav krompir sa zlatnom koricom, onda obavezno isprobajte ovaj recept, a sve što vam je potrebno su začini i maslinovo ulje. Takođe, krompir pre pečenja pritisnite čašom ili šoljom.

Sastojci:

1,5 kg mladog krompira

2 kašike maslinovog ulja

1 kašičica crnog luka u prahu

Krompir
foto: Bakina kuhinja

1 kašičica belog luka u prahu

1 kašičica slatke paprike

1/4 kašičice senfa u prahu

1/2 kašičice mlevenog komorača

so, biber

peršun

Recept za najbolji pečeni krompir profi kuvara:

Mladi krompir, približno iste veličine, dobro operite. Stavite u šerpu, pa prelijte vodom i obilno posolite. Kuvajte nekih 20-25 minuta. Dobro ocedite kromira i poređajte na pleh koji ste obložili pek papirom i premazali uljem. Pritisnite svaki krompir čašom ili šoljom, pa nauljite. U posudi pomešajte so, biber, crni i beli luk u prahu, senf u prahu i mleveni komorač, pa pospite po krompiru. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 50 minuta. Pospite seckanim peršunom.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.