NAPRAVITE UKUSNU I SOČNU BAKLAVU BEZ KORA: Sve domaćice će biti ZAHVALNE NA OVOM RECEPTU
Baklava, Foto: Nefis Yemek Tarifleri/ Printscreen/ Youtube

ukus koji osvaja

NAPRAVITE UKUSNU I SOČNU BAKLAVU BEZ KORA: Sve domaćice će biti ZAHVALNE NA OVOM RECEPTU

Kolač koji Srbi najviše vole. Sočna i ukusna baklava bez kora

Objavljeno:

Ako nemate vremena za pripremu tradicionalne baklave, možete probati recept za ovu brzu verziju bez kore.

Sastojci:

– 5 jaja

– 1 čaša šećera

– 1 čaša mleka

– 1 čaša griza

– 1 šolja brašna

– 1 prašak za pecivo

– 1 šolja mlevenih oraha

Baklava
foto: Printscreen / Youtube / Kuvajmo lako

Agda:

– 3 šolje šećera

– 4 šolje vode

– 1 kriška limuna

Priprema:

U činiji mikserom umutite jaja i šećer. Dodajte ulje i mleko i ponovo promešajte. Zatim dodajte griz, prosijte brašno i prašak za pecivo. Ponovo izmešati. Dodajte orahe i promešajte. Podmažite pleh, sipajte smesu i stavite u dobro zagrejanu rernu. Pecite pola sata na 180 stepeni. Za agdu u šerpi pomešati šećer, vodu i krišku limuna, kuvati 15 minuta na laganoj vatri. Nakon što kolač izvadite iz rerne, prelijte ga vrelom agdom. Ukrasite mlevenim orasima.

Prijatno i javite nam kako vam se dopao recept!

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Krstarica/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.