VIDEO
ĆUFTE OD PROSA I TIKVICA - SUPER LAGANI LETNJI RUČAK: Oduševićete se koliko su UKUSNE I HRANLJIVE - najbolji recept
Predlog za ukusne ćuftice, nutritivno bogate, bez brašna
Kako skuvati proso? Pre kuvanja, proso je potrebno isprati. Ja ga ispiram u tri vode. Nalijem vodu preko prosa, promešam pa odspem zamućenu vodu. Nalijem čistu i tako 3x. Nakon toga ga ocedim u cediljci. Stavim vodu da se kuva, posolim i kada provri, sipam oceđeno proso u vodu. Vode neka bude više od prosa. Kuvati 4-7min, zavisno od veličine semena.
Penu koja se izdvoji skinite kašikom. Nakon što je skuvano, procedim proso i prohladim pod mlazom vode kako bi zaustavila proces kuvanja. Oceđeno i ohlađeno proso stavim u činiju sa poklopcem pa u frižider. Koristim ga u naredna 3 dana.
SASTOJCI (za 20ak ćuftica) - 300g skuvanog prosa (oko 150g neskuvanog) - 1 manja rendana tikvica - 1 manja rendana šargarepa - 1 glavica crnog luka - dva briketa blanširanog spanaća - šaka svežeg lista peršuna i mirođije - 10 kašika brašna od leblebije (po potrebi i više) - začini po ukusu: so, crna so (jajast ukus, može se izostaviti), bio vegeta, dimljena paprika, kari ili kurkuma, biber, beli luk u prahu - 1 kašičica praška za pecivo - ulje za pečenje na tiganju Proso skuvati po instrukcijama koje sam napisala na početku teksta. Narendajte povrće, dodajte prosu, kao i brašno od leblebija i začine. Sve sjedinite i ostavite malo da odstoji. Ako povrće pusti previše vode, dodajte još brašna od leblebije ili ovsene pahuljice da upiju vušak tečnosti. Smesa treba da je dovoljno gusta da se bez problema oblikuju ćuftice. Pecite ih na ulju u tiganju za najhrskaviju koricu.
BONUS VIDEO:
(Espreso / Blic žena / Prenela: I.O.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!