ŠTA STOJI IZA PROKLETSTVA IMENA KEJT? Svim prethodnim KRALJICAMA se desilo OVO, sudbina im je bila STRAVIČNA
Kejt Midlton, Foto: PrintScreen/ X/ The Prince and Princess of Wales

pažnja

ŠTA STOJI IZA PROKLETSTVA IMENA KEJT? Svim prethodnim KRALJICAMA se desilo OVO, sudbina im je bila STRAVIČNA

Prethodne kraljice Ketrin nisu imale mnogo sreće, o tome je pisao i Bob Kejsi u knjizi Kod Ketrin.

Objavljeno: 09:16h

Kada je Kejt Midlton konačno saopštila da se bori sa karcinomom, činilo se da će tako stati na put i teorijama zavere.

Ipak, to je nemoguće, naročito kada se uzme u obzir da se radi o kraljevskoj porodici, a ko se seti i svih intriga koje ih prate, sigurno ne može da ne pomisli kako se iza svega ovoga ne krije nešto mnogo dublje i loše.

Princeza od Velsa je i buduća kraljica, a zanimljivo je da ih je u Velikoj Britaniji do sada bilo čak pet sa imenom Ketrin/Katarina. Njene prethodnice je pratilo prokletstvo u Kensingtonskoj palati.

Prokletstvo imena Kejt

Kejt Midlton
foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Midltonova je jedna od omiljenijih ličnosti među Britancima kada je kraljevska porodica u pitanju, pa i ne čudi što vlada veliko interesovanje za sve što ima veze sa voljenom princezom.

Ipak prethodne kraljice Ketrin nisu imale mnogo sreće, o tome je pisao i Bob Kejsi u knjizi Kod Ketrin.

Prva je bila Katarina od Aragona, prva od šest žena ozloglašenog engleskog kralja Henrija VIII. Ona je bila udata za Henrijevog starijeg brata koji je umro mlad, pa je postala Henrijeva žena. Pošto nije rodila muško dete, bila je proterana i zabranjeno joj je da komunicira sa ćerkom Meri. Henrija je do kraja života nazivala "svojim najdražim gospodarom i suprugom", a sahranjena je po protokolu za princezu, umesto za kraljicu.

Henrijeva peta žena je bila Ketrin Hauard, a za kralja se udala sa samo 17 godina. Tokom braka je varala Henrija koji je to saznao, te je pogubljena 1542. godine.

Da je Henri voleo ovo ime, govori i činjenica da se i njegova sledeća supruga zvala tako, ali ona ga je i nadživela. Ali, Ketrin Par ipak nije pobegla od prokletstva, pa je tako preminula na porođaju, godinu dana nakon što se udala drugi put.

Dva veka kasnije, Katarina od Braganse postala je supruga kralja Čarlsa II, koja se suočila s lažnim optužbama da je planirala da otruje muža. Ekstremisti su smatrali da ona ne može da rodi naslednika, pa su proširili takve glasine.

Šesta u nizu je trenutno princeza od Velsa, Kejt Midlton, koja je sledeća kraljica Velike Britanije, a njeni fanovi se nadaju da neće biti i sledeća kraljica koju je pratilo ovo prokletstvo.

10:04

VELIKA ANALIZA EKSPERATA ZA KURIR: Britanska monarhija na pomolu NAJVEĆE KRIZE IKADA! Šta se krije iza fotošopirane slike Kejt?

(Espreso/b92/prenela PV.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.