KAKO TELO REAGUJE NA SE*S POSLE DUŽEG VREMENA? Žene mogu da IZGUBE jedan osećaj - otkrivamo da li ih BOLI TAMO DOLE
Evo šta vam se dešava tamo dole, Foto: Profimedia

morate znati

KAKO TELO REAGUJE NA SE*S POSLE DUŽEG VREMENA? Žene mogu da IZGUBE jedan osećaj - otkrivamo da li ih BOLI TAMO DOLE

Šta se dešava kada imate intimni odnos posle dužeg vremena?

Objavljeno:

Razlozi apstinencije mogu da budu brojni. Šta god da je u pitanju, ono što se dešava sa vašim telom kada prestanete sa intimnim odnosima oduvek je interesovalo naučnike. Ispostavilo se da može da utiče na sve, od kardiovaskularnog zdravlja, sna i imuniteta do mentalnog zdravlja i pamćenja. Ali šta se dešava kada donesete odluku da pritisnete "plej" za se*sualnu aktivnost?

Žene

Kod žena, intimna neaktivnost tokom dužeg vremenskog perioda može da izazove probleme sa vaginalnim mišićima, posebno kada tokom menopauze. Prema rečima dr Salene Zanoti, menopauza znači manju proizvodnju estrogena i to može da dovede do suvoće va*ine i zategnutijeg polnog organa.

Zapravo, lekari često preporučuju redovnu intimnu aktivnost tokom menopauze.
Zapravo, lekari često preporučuju redovnu intimnu aktivnost tokom menopauze.foto: Tinnakorn Jorruang / Alamy / Alamy / Profimedia

Zapravo, lekari često preporučuju redovnu intimnu aktivnost tokom menopauze. Va*inalna atrofija, stanjivanje, isušivanje i zapaljenje zidova va*ine nakon menopauze takođe može da izazove bol tokom odnosa.

Za žene u premenopauzi ovo nije problem. Može da postoji nelagodnost zbog nekorišćenja ovih mišića duže vreme, ali to je privremeno. Takođe možete da izgubite osećaj u klitorisu zbog nedostatka protoka krvi. Oporavlja se onog trenutka kad imate intimni odnos.

Muškarci

Ono što se dešava muškarcima kada nastave sa intimnošću nakon pauze na određeno vreme je malo drugačije. Dok neke studije ukazuju na vezu između erektilne disfunkcije i nedostatka odnosa, dr Irvin Goldštajn veruje da ova izjava nije tačna.

"Imati intimni odnos je dobro, masturbirati je dobro, ali koncept da muškarci moraju da imaju odnos da ne bi imali erektilnu disfunkciju je pogrešan", rekao je.

BONUS VIDEO:

05:51

Kaća Grujić izjava

(Espreso / Mondo / Prenela: I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.