VEĆINA MUŠKARACA TVRDI DA IM KONDOM NE ODGOVARA: Evo šta vam se može desiti kad UZMETE MANJI, a šta kad je VEĆI
Da li znate da izaberete veličinu?, Foto: Andriy Popov / Panthermedia / Profimedia

morate znati

VEĆINA MUŠKARACA TVRDI DA IM KONDOM NE ODGOVARA: Evo šta vam se može desiti kad UZMETE MANJI, a šta kad je VEĆI

Da li znate zašto je prava veličina kondoma važna?

Objavljeno:

Kondom je napravljen od specijalnih materijala koji pomažu u sprečavanju direktnog kontakta sa genitalijama. Predstavlja osnovnu zaštitu u prevenciji polno prenosivih bolesti.

Istraživanja pokazuju da su kondomi u 98 odsto slučajeva efikasni u sprečavanju trudnoće, ako se pravilno koriste. Ipak, kondomi ne štite efikasno od bolesti kao što su herpes i genitalne bradavice. One se obično šire direktnim kontaktom sa kožom u predelu genitalija, kao što su usne i skrotum.

Na tržištu postoji mnogo brendova kondoma, svaki sa različitim vrstama i veličinama. Kondomi su obično napravljeni od lateksa, ali ponekad su napravljeni od poliuretana ili drugih materijala. Oni se smatraju medicinskim preparatima, tako da moraju da ispunjavaju standarde organizacija za procenu kao što je Međunarodna organizacija za standardizaciju - ISO.

Oni se smatraju medicinskim preparatima
Oni se smatraju medicinskim preparatimafoto: Profimedia

Prema ISO standardima, kondomi moraju da prođu niz testova, kako bi se osiguralo da se ne probuše ili pokidaju. Takođe postoje standardi za debljinu i rok trajanja. Ipak, najčešći problem sa upotrebom prezervativa je pogrešna veličina. Oko 50 odsto muškaraca veruje da kondom koji koriste, nije prikladan za veličinu njihovog polnog organa.

Nedavno istraživanje je pokazalo da oko trećine ispitanih smatra da su prezervativi pretesni, a neki misle da su predugački, prekratki ili preširoki. Pucanje kondoma je takođe povezano sa veličinom, a to su ujedno i glavni problemi sa kojima se muškarci susreću pri upotrebi. Ostali problemi se odnose na neprijatan osećaj tokom nošenja.

Istraživanja pokazuju da ako muškarci ne izaberu pravu veličinu kondoma, nivo zaštite se znatno smanjuje. Ako koristite kondom veći od veličine vašeg polnog organa, postoji rizik da će prezervativ spasti tokom odnosa, a rizik od pucanja se povećava kada koristite veličinu manju od veličine vašeg polnog organa.

BONUS VIDEO:

03:01

DEVOJKA SE OBESILA JER JE BILA ZALJUBLJENA U MENE! Bivša robijašica i starleta Nina Prlja o JEZIVIM iskustvima iz zatvora (VIDEO)

(Espreso / Mondo / Prenela: I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.