pažnja
OVE 2 NAMIRNICE JEDEMO UZ SVAKI OBROK, A NISMO ZNALI KOLIKO SU LOŠE: Ubijaju JETRU i SRCE zbog svojih sastojaka
Neki ljudi redovno koriste ove sastojke u svojoj ishrani, dodajući ih jelima, sendvičima, salatama, iako su veoma štetni za zdravlje
Dva popularna preliva, koja se često koriste kao dodaci u sendvičima, salatama, roštilju i drugim jelima, mogu imati negativan uticaj na zdravlje. Majonez i kečap su namirnice koje većina ljudi konzumira svakodnevno, često ne obraćajući pažnju na njihov sastav. Oba sadrže visok broj kalorija, nezdravih masti, šećera i soli.
Iako je uživanje u omiljenoj hrani normalno, prekomerna konzumacija ovih namirnica može naškoditi zdravlju, posebno važnim organima poput srca i jetre. Dijetolog Liza Ričards i dr. Erik Netkin upozoravaju na potencijalne štetne efekte majoneza i kečapa ako se često i u velikim količinama konzumiraju.
Majonez, posebno tradicionalni majonez na bazi jaja, bogat je zasićenim mastima koje mogu povećati nivo holesterola i opteretiti krvne sudove, što može biti štetno za jetru. Čak i ako je majonez napravljen od zdravih ulja, kao što je maslinovo ulje, najbolje je konzumirati ga umjereno.
Što se tiče kečapa, on često sadrži visok nivo šećera, obično u obliku kukuruznog sirupa sa velikom količinom fruktoze. Redovno i preterano konzumiranje može doprineti insulinskoj rezistenciji i gojenju, što može negativno uticati na zdravlje srca.
Bonus video:
(Espreso/24sedam/Prenosi A.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!