NIKADA NEMOJTE JESTI MED NA OVAJ NAČIN: Ubijate mu SVA SVOJSTVA, tako postaje samo OBIČAN SIRUP
Med, Foto: RINA

pažnja

NIKADA NEMOJTE JESTI MED NA OVAJ NAČIN: Ubijate mu SVA SVOJSTVA, tako postaje samo OBIČAN SIRUP

Preporuka stručnjaka je da se unosi jedna do dve kašičice meda na dan kako bi organizam "naoružali" potrebnim nutritijentima

Objavljeno:

Med je jedna od najzdravijih namirnica, a većina dobro zna koliko blagodeti ima. Na prvom mestu redovna konzumacija meda ojačaće vaš imuni sistem, ali to je samo jedna u nizu blagotvornih dejstva.

Takođe, ova namirnica, a svako od nas ima bar jednu teglicu meda u kući, sadrži i antioksidante i odličan je izvor energije. Preporuka stručnjaka je da se unosi jedna do dve kašičice meda na dan kako bi organizam "naoružali" potrebnim nutritijentima.

Borov med, Med
foto: Printscreen/youtube/kuhajipeci

Najbolje je da med pojedete ujutru, na prazan stomak, oko 30 do 40 minuta pre doručka, a nije greška ni ako med popijete sa šoljom čaja. Ipak, imajte na umu da voda treba da bude topla, a ne vrela!

Naime, med nikada ne treba stavljati u ključalu vodu - on će odmah izgubiti svoje jedinstvene kvalitete i pretvoriti se u običan slatki sirup. Ekstremno topla voda može da uništi korisne enzime i hranljive materije u medu.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Blic Žena/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.