PROFESIONALNI KUVARI UVEK DODAJU OVAJ SASTOJAK KADA PRŽE LUK: Daje još bolji ukus i ne bude BLJUTAV
Ilustracija, Foto: Profimedia

sjajno

PROFESIONALNI KUVARI UVEK DODAJU OVAJ SASTOJAK KADA PRŽE LUK: Daje još bolji ukus i ne bude BLJUTAV

Trik za prženje luka koji bi svaka domaćica trebalo da zna

Objavljeno: 20:10h

Prženje crnog luka je rutinski korak u mnogim receptima, ali postoji jedan trik koji će podići njegov ukus na sasvim novi nivo.

Umesto samo ulja, šećer je tajni sastojak koji će dati ukusu luka bogatiju i slađu dimenziju.

Dodavanje prstohvata šećera dok pržite luk omogućuje blagu karamelizaciju, čineći ga ukusnijim. Šećer deluje kao univerzalno pojačalo ukusa, a važno je ne preterati kako ne biste preterano sladili jelo.

Luk
foto: Printscreen/Youtube/kuhajmozajedno

Kako biste postigli najbolje rezultate, prvo zagrejte ulje, dodajte komadić putera, a zatim luk i prstohvat šećera. Ovaj jednostavan dodatak može učiniti vaša jela neodoljivim, prenosu una.rs.

Takođe, kada se prži, luk će dobiti lepu karamel boju i postati mekši, što će doprineti bogatstvu ukusa vaših jela. Sada, uz samo malo šećera, možete pretvoriti obične obroke u gastronomske delikatese koje će vaši gosti jednostavno obožavati.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Krstarica/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.