OVA DEVOJKA JE STAVILA KEKS U USTA I NA MESTU OSTALA MRTVA: Srce joj PRESTALO DA KUCA, umrla u sekundi
Devojka umrla zbog keksa, Foto: Printscreen/Instagram/orla_baxendele

PAŽNJA

OVA DEVOJKA JE STAVILA KEKS U USTA I NA MESTU OSTALA MRTVA: Srce joj PRESTALO DA KUCA, umrla u sekundi

Devojka je imala tešku alergiju na kikiriki i razbolela se kada je jela pomenuti slatkiš.

Objavljeno:

Čeregla Baksendejl, profesionalna plesačica sa sedištem u Njujorku, poreklom iz Helholema, pala je u anafilaktički šok nakon što je jela firentinske kolače od vanile koji sadrže kikiriki i tragično umrla 11. januara, navodi se.

Keks, kupljen u prodavnici Stju Leonarda u Konektikatu, kasnije su povučeni jer ambalaža nije upozoravala na alergiju na kikiriki. Devojka je imala tešku alergiju na kikiriki i razbolela se kada je jela pomenuti slatkiš.

Porodica je prošle nedelje podnela tužbu Višem sudu u Voterberiju, optužujući prodavnicu i proizvođača da su "nemarni". U njemu se govorilo da je ona bila u "najboljim godinama" kada je umrla. U njemu se navodi takođe da se "oslonilo na proizvođača i prodavca da pravilno obeleže pakovanje prodato široj javnosti" i da kolačići sadrže "nedeklarisani kikiriki“.

Veruje se da je paket na veliko poslao proizvođač koji je pokazao da je kikiriki bio prisutan u oktobru prošle godine. Firma za povrede Gair, Gair, Conason, Rubinovitz, Bloom, Hershenhorn, Steigman & Mackauf postupa u ime porodice Merkrla u podnošenju žalbe, a pravni tim je rekao da je devojka umrla "od posledica grubog nemara i bezobzirne ravnodušnosti prema prava drugih". Neuspeh obeležavanja paketa kolačića pre prodaje "bio je krajnje nemaran, nameran, nepromišljen, bezobziran, ravnodušan prema ljudskom životu i bezobzirno kršenje zakonske obaveze proizvođača i prodavca da pravilno deklarišu sastojke", navodi se u tužbi.

Veruje se da je EpiPen primenjen nakon što je ona pala u anafilaktički šok, ali je bio neefikasan zbog težine alergije, rekao je porodični pravni tim. Portparol Stjua Leonarda rekao je da ne može da komentariše parnicu koja je u toku, prenosi "Miror".

Stev Leonard's je u januaru rekao da je dobavljač prešao sa soje na kikiriki u receptu, a da nije obavestio svog glavnog službenika za bezbednost. Cookies United je saopštio da je prošlog jula obavestio Stev Leonard's da proizvod sadrži kikiriki i da su svi proizvodi koji se isporučuju prodavcu pravilno označeni. Tužbom se traži neutvrđena novčana i kaznena odšteta.

00:56

VELIKI BRENDOVI NEĆE DA ULAŽU NA TZV. KOSOVU ZBOG BLOKADE SRPSKE ROBE! Ekonomista: Iz Srbije se ne uvozi samo plazma keks

(Espreso/republika/Prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.