OVAJ SIMPTOM SRČANOG UDARA POGAĐA SAMO ŽENE: Kod muškaraca se uopšte NE JAVLJA, a ozbiljno NAJAVLJUJE INFARKT
Infarkt, Foto: Profimedia

obRATITE PAŽNJU

OVAJ SIMPTOM SRČANOG UDARA POGAĐA SAMO ŽENE: Kod muškaraca se uopšte NE JAVLJA, a ozbiljno NAJAVLJUJE INFARKT

Dešava se da žene bol u stomaku koja je povezana sa srčanim udarom pomešaju sa drugim zdravstvenim problemima kao što su žgaravica, gripa ili čir na želucu.

Objavljeno:

Prema rezultatima brojnih istraživanja, infarkt kod žena može izazvati simptome kao što su bol u stomaku, bol u gornjem delu leđa, nesvesticu, premor, probleme s varenjem, mučninu, povraćanje, dok će muškarci uglavnom imati bol u ruci i grudima.

Bol u grudima i drugi simptomi

Bol u grudima je prvi znak alarma kod srčanog udara, ali neke žene ga mogu doživeti drugačije od muškaraca. Kardiolog Rita Redberg ističe da se kod pripadnica lepšeg pola bol širi na više delova tela, a ne samo na levoj strani gde je srce. Ovi bolovi su češći kod žena i mogu biti postepeni, iznenadni, ili se mogu javiti tokom spavanja.

Neobični simptomi i njihovo značenje

Srčani udar, Žena
foto: Profimedia

Dešava se da žene bol u stomaku koja je povezana sa srčanim udarom pomešaju sa drugim zdravstvenim problemima kao što su žgaravica, gripa ili čir na želucu. Takođe, ozbiljan pritisak u stomaku može biti znak srčanog udara.

Problemi s disanjem bez očiglednog razloga, izbijanje hladnog znoja i izuzetan umor mogu takođe biti indikatori srčanog udara kod žena.

Kardiolog Noel Merz ističe važnost prijavljivanja "netipičnih ili neobjašnjivih" simptoma u bilo kom delu tela iznad struka svom lekaru ili drugom zdravstvenom radniku. Ovi simptomi mogu ukazivati na srčani udar, posebno ako se javljaju zajedno sa drugim znacima bolesti srca.

02:55

JA SAM ALEKSANDAR, PROŠLE GODINE SAM PREŽIVEO INFARKT! Jeziva ispovest Mitića: Počelo je sa bolovima u ZGLOBOVIMA

(Espreso/Republika/Prenela P.V)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.