PEVAČICI DIJAGNOSTIFIKOVANA BOLEST KOJA PRETVARA LJUDE U ŽIVE STATUE: Ignorisala je OVAJ važan SIMPTOM i STRADALA
Selion Dion, Foto: Elder Ordonez / SplashNews.com / Splash / Profimedia

strašno

PEVAČICI DIJAGNOSTIFIKOVANA BOLEST KOJA PRETVARA LJUDE U ŽIVE STATUE: Ignorisala je OVAJ važan SIMPTOM i STRADALA

Stanje, koje pogađa jednu od milion osoba, uzrokuje nekontrolisano naprezanje mišića i na kraju ostavlja pacijente kao 'ljudske statue'

Objavljeno: 07:39h

Ostalo je još malo manje od mesec dana do izlaska dugo očekivanog dokumentarca 'I am: Céline Dion', kanadske dive Selin Dion, a u kom je progovorila o nepoznatim detaljima svog života i karijere, između ostalog i o teškoj borbi za život. Uoči izlaska dokumentarca, pevačica je dala intervju za francuski Vogue

Iako je svet za tešku dijagnozu Selin Dion saznao tek 2022, kada je zbog lošeg zdravstvenog stanja morala da otkaže svetsku turneju, slavna 56-godišnjakinja sada je priznala kako su simptomi njene bolesti počeli mnogo, mnogo pre toga - još 2008. godine. No, ona ih je ignorisala!

Podsetimo, Selin boluje od sindroma ukočene osobe, retkog neurološkog poremećaja. Stanje, koje pogađa jednu od milion osoba, uzrokuje nekontrolisano naprezanje mišića i na kraju ostavlja pacijente kao 'ljudske statue' jer progresivno zaključava telo u krute položaje, ostavljajući obolele nesposobnim da hodaju ili govore.

Dion je sada zamolila obožavaoce da ne ignorišu simptome bilo koje bolesti.

1 / 7 Foto: Printscreen YouTube/Graeme ONeil

"Možda će ovo zvučati čudno, ali ja sam bila srećna kada su mi konano rekli o čemu se radi. Konačno sam mogla da počnem da živim bolešću i nisam više morala da se mučim in živim u neznanju. Nadam se da ovo neće uplašiti ljude, već da će ih umesto toga upozoriti. Trebalo mi je 17 godina da shvatim šta mi se događa. Preklinjem vas, nemojte čekati toliko dugo", rekla je.

Da nešto nije u redu, Selin je primetila još 2008. tokom njene svetske turneje "Taking Chances", kada je glas počeo da joj drhti kod visokih tonova.

"Borila sam se da ga kontrolišem. Mogla sam da otpevam visoko, ali onda bi mi se glas 'razbio' u nekim grčevima. Učinila sam ono što bi svako trebalo da uradim, otišla sam kod lekara", priča ona.

Nažalost, doktor nije mogao da joj da odgovor. Rekao joj da su joj glasne žice normalne, a Selin je uradila još pet turneja posle toga. Tada je počela da oseća da joj se mišići koče.

"Imala sam problema s kretanjem, morala sam da se oslanjam na stvari kako bih mogla da hodam", istakla je.

Selin je, ipak, odlučila da potanko ispita šta se krije iza čudnih simptoma tek kada je otpočela pandemija korona virusa.

"Godinama sam zatvarala oči pred tim. Skrivala sam to od svojih prijatelja, porodice, dece... Izdržala sam koliko sam mogla, ali morala sam da prestanem da budem toliko hrabra i pobrinem se za svoje zdravlje", zaključila je pevačica.

Kanadska diva ubrzo je saznala da boluje od sindroma ukočene osobe, a sa javnošću je ovu vest podelila u decembru 2022. godine.

03:38

POMOZITE MAJI DA POBEDI BOLEST: Jako je teško, izgubila sam oca od iste dijagnoze! NEMAČKA VAKCINA BI JOJ SIGURNO SPASILA ŽIVOT

(Espreso/blic žena/Prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.