UKUS TRADICIJE
OVO SU SAMO NAŠE BAKE SPREMALE, DANAS JE RECEPT ZABORAVLJEN: Evo kako se sprema DOMAĆE slatko od BELIH TREŠANJA
Miris i ukus detinjstva
Dragica Marković (@mamita_dane_i_jodze) vodi sjajan profil, putem kog promoviše srpsko selo i sve njegove kvalitete. Deli i sjajne, domaće recepte, kojima niko ne može da odoli!
Otkrila je recept za domaće slatko od belih trešanja. Evo kako se sprema.
Recept:
Šećer i vodu staviti da se špinuje. U ušpinovani šećer spustiti trešnje i kuvati, povremeno skidati penu. Posle 15 minuta kuvanja dodati limun sečen na kolutove i listiće rozetle, pa nastaviti kuvanje (za 2 kg potrebno je oko 35 minuta kada počne da vri). Proveriti na tacnici da li je slatko kuvano, staviti par kašika soka i ohladiti. Ako je sok gust, slatko je kuvano.
Bonus video:
(Espreso/BlicŽena/Prenosi A.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!