ČIZKEJK "OŽENI ME" OBARA SA NOGU NA PRVI ZALOGAJ: Još je ukusniji i KREMASTIJI od običnog (VIDEO RECEPT)
Čizkejk sa jagodama, Foto: Printscreen TikTok/mirisi_iz_majine_kuhinje

lako se sprema

ČIZKEJK "OŽENI ME" OBARA SA NOGU NA PRVI ZALOGAJ: Još je ukusniji i KREMASTIJI od običnog (VIDEO RECEPT)

Čizkejk je mnogima kolač broj jedan, a mi smo na TikTok stranici "Mirisi iz majine kuhinje", pronašli recept za "Oženi me čizkejk"

Objavljeno:

Kažu da ljubav ide preko stomaka, a ako je verovati ovoj izreci, onda je recept za čizkejk pun pogodak. Kažu da je toliko dobar da će navesti partnera da vas zaprosi. Šalu na stranu, sigurni smo da čete uživati u savršenoj poslastici koja je idealno osveženje za tople prolećne dane.

Sastojci:

Za koru:

260 g mlevenog keksa

90 g istopljenog maslaca

Za fil:

500 g maskarpone sira

200 ml slatke pavlake

150 g kokosa

3 jajeta

1 kašika ekstrakta vanile

@mirisi_iz_majine_kuhinje Da vidimo hoće li se koja udati😂 Imala sam 18 gostiju i svi su oduševljeni sa ovim kolačem. Moram priznati da sam i ja. Kremasto i jako ukusno. Svidjeće vam se sigurna sam😍 Ja sam recept malo izmijenila od originalnog recepta. 🌸Oženi me cheesecake🌸 Kora: 260 gr keksa 90 gr istoljepnog maslaca Krema: 500 gr maskarpone sira 200 gr slatkog vrhnja 150 gr sećera kokosovog cvijeta(kokos obični) 3 jaja 1 puna kašika vanilije ekstrakta Sod od jagoda: 400 gr svježih jagoda 300 gr zaledjenih jagoda 3 kašike vode 3 kašike šećera 1 kašika gustina Plus svježe jagode 1. Prvo napravite sos od jagoda. Kuhajte jagode sa ostalim sastojcima 15 minuta. Sve izblendajte na kraju. Ostavite da se skroz ohladi. 2. Za koru sve pomješajte i utapkajte u kalup 20-22 cm. 3. Rukom pomješajte sve sastojke za kremu. Izlijete na podlogu. Stavite ga u rernu na 180° i pecite 40-50 minuta. Kolač će biti skroz tečan ali ne brinite, kada se ohladu stisnuće se. 4. Jagode svježe umočite u sos od jagoda i redate po kolaču. Prijatno❤️#mirisiizmajinekuhinje ♬ original sound - Maja Gojić

Preliv od jagode:

400 g svežih jagoda

300 g zaleđenih jagoda

3 kašike vode

3 kašike šećera

1 kašika gustina

Priprema:

Prvo napravite sos od jagoda. Kuvajte jagode sa ostalim sastojcima 15 minuta. Sve izblendirajte na kraju. Ostavite da se skroz ohladi. Za koru sve pomešajte i utapkajte u kalup prečnika 20-22 cm. Ručno pomešajte sve sastojke za kremu, a zatim sve izlijte u kalup preko kore. Kolač stavite u rernu na 180° i pecite 40-50 minuta. Kolač će biti skroz tečan ali ne brinite, kada se ohladu stegnuće se. Sveže jagode umočite u sos od jagoda i ređajte po kolaču.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Blic Žena/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.