ideja za dezert
OSVEŽAVAJUĆA SLADOLED TORTA OD SAMO 3 SASTOJKA: Nikad prostiji recept za kremasto savršenstvo - topi se pod nepcima
Recept za prostu, a preukusnu sladoled tortu sa svega nekoliko sastojaka
Iako leto kalendarski nije još uvek došlo, toplo vreme je i te kako tu, pa je većina nas prešla na neke osvežavajuće poslastice, koje ne zahtevaju puno vremena za pripremu, a ni paljenje šporeta.
Utisak je da najbolje osvežavaju oni slatkiši koji nemaju puno sastojaka, što je svakako dobro i po naše kućne budžete.
Danas vam predstavljamo recept za jednu sjajnu kremastu sladoled tortu koja se pravi od samo tri sastojka - slatke pavlake, kondenzovanog mleka i čokoladnog keksa.
Sastojci:
500 mililitara slatke pavlake
300 mililitara kondenzovanog mleka
čokoladni keks po izboru
2 kašičice ekstrakta vanile (opciono)
Priprema
Sipajte u hladnu činiju slatku pavlaku, pa ako želite dodajte ekstrakt vanile i kondenzovano mleko i mutite dok ne dobijete šlag.
Sipajte u špric ili kesu i nanesite šlag na keks, pa preko dodajte još i tako slažite kao sendviče, pa ređajte po plehu obloženom pek-papirom.
Ostatak šlaga premažite preko torte, pa poravnajte nožem ili špatulom.
Stavite u zamrzivač, najmanje na osam sati, a izvadite bar 15 minuta pre serviranja.
Ovu sladoled tortu takođe možete ukrasiti po ukusu šarenim mrtvicama, rendanom čokoladom, mlevenim orasima i sličnim namirnicama.
Bonus video:
(Espreso/Glossy/Preneo: V.Š)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!