morate da probate
DŽEJMI OLIVER OTKRIO KAKO SPREMA KROMPIR SALATU NA POSEBAN NAČIN: Ovako pripremljena bude JOŠ UKUSNIJA
Grci krompir salatu prave na sličan način kao mi, a ono što j izdvaja je preliv
Krompir salatu možete da jedete tokom cele godine, a onda je odličan prilog uz ribu. Svaka zemlja ima neki svoj recept za krompir salatu, a i čuveni kuvar, Džejmi Oliver, je otkrio na koji način on priprema ovu poznatu salatu. Mi je obično spremamo sa crnim lukom i samo je začinimo, a sada vam donosimo i savršen grčki recept za krompir salatu.
Sastojci:
1,3 kg mladog krompira
1 manji ljubičasti luk
3 mlada luka
1 veza peršuna
1 veza mirođije
100 g maslina
Za preliv:
1/4 šolje vinskog sirćeta
2 kašičice senfa
1,5 kašičica origana
2 čena belog luka
1,5 kašičica soli
1/4 kašičice bibera
1/2 šolje maslinovog ulja
Recept za grčku krompir salatu:
Dobro operite krompir i stavite ga u šerpu. Zatim prelijte vodom i posolite. Kuvajte dok krompir ne omekša. Za mladi krompir nije potrebno puno vremena. U posudi pomšajte sirće, senf, origano, beli luk, so i biber. Polako sipajte maslinovo ulje, pa sve lepo promešajte da se sastojci dobro sjedine. Procedite krompir i ostavite da se ohladi u cediljci. Isecite krompir na polovine i stavite ga u posudu u kojoj ćete služiti salatu. Dodajte seckani ljubičasti luk, kao i mladi luk, peršun, mirođiju i masline. Sve lepo promešajte, pa sipajte preliv i ponovo promešajte. Ako je potrebno začinite još malo.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!