OBRATITE PAŽNJU
ZA OVOM TOPLOM SALATOM IZ GRČKE SU SE SRBI POMAMILI: Kada čujete po čemu je POZNATA, nećete razmišljati dvaput
Jedna od popularnijih salata jeste i ova čiji se recept nalazi u nastavku. Lepa je na oko, a i jako je ukusna. Idealna je da se napravi onda kada i nemate baš mnogo vremena ili ako ste želite da jedete kasno noću - što i nije preporučljivo
Kada pomislimo na Grčku, prva asocijacija kada je reč o hrani jesu giros, musaka i suvlaki. Ali na trpezi ove balkanske države se ne nalazi samo to. Poznata je i po maslinama, siru i ostalim stvarima, pa i po piletini.
Jedna od popularnijih salata jeste i ova čiji se recept nalazi u nastavku. Lepa je na oko, a i jako je ukusna. Idealna je da se napravi onda kada i nemate baš mnogo vremena ili ako ste želite da jedete kasno noću - što i nije preporučljivo.
Sastojci:
4 pileća batka bez kostiju
1 kašičica origana
1 kašičica belog luka u prahu
2 limuna
2 kašike maslinovog ulja
½ glavice crvenog luka
2 čena belog luka
1 šolja pirinča
300 ml pilećeg bujona
1 šolja zelenih maslina
½ šolje izmrvljenog feta sira
peršun
so
biber
Priprema:
U manjoj posudi pomešajte origano, beli luk i narendanu koricu limuna. Dobro promešajte, pa time istrljajte pileće batake.
Na maslinovom ulju u većem tiganju ispržite batake sve dok ne porumene, pa ih izvadite i stavite na ubrus da se ocede.
Crni i beli luk iseckajte što sitnije i izdinstajte u istom tiganju dok ne postanu providni. Ubacite pirinač koji ste preko noći ostavili da nabubri u vodi i dinstajte sve zajedno uz dodatak soli.
Kad pirinač malo omekša, ubacite i pileći bujon i ostavite da provri. Stavite piletinu u smesu sa pirinčem, a limunove čije ste kore izrendali iscedite i dodajte smesi.
Ceo tiganj ubacite u rernu i pecite do 20 minuta, dok pirinač ne upije svu tečnost. Izvadite iz rerne, pa vratite na ringlu i dodajte masline, ukrasite peršunom i feta sirom, pa poslužite.
(Espreso/Telegraf)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!