![KOPAONIČKA PITA PUNA BOROVNICA: Ukusni nadev je prava RAPSODIJA UKUSA - po starom SRPSKOM RECEPTU koji niko ne zna](/data/images/2024/05/28/14/1509572_untitled_ls.jpg)
savršena
KOPAONIČKA PITA PUNA BOROVNICA: Ukusni nadev je prava RAPSODIJA UKUSA - po starom SRPSKOM RECEPTU koji niko ne zna
Klasik na drugačiji način
Najbolja kopaonička pita koju ćete probati, sprema se sa borovnicama i perfektong je ukusa, svideće se svima.
Potrebno je:
- 1 pakovanje kora
- 4 kesice vanil-šećera
- 3 dl ulja
- 200 g mlevenih oraha
- 850 g borovnica
- 3 kašike prezli
- 1 dl kisele pavlake
- 1/2 kašičice cimeta
- 3 žumanca
Za posipanje:
4 kašike prah-šećera
![Kore, Testo](/data/images/2023/10/30/11/1456331_razvuci-kore_ff.jpg?ver=1716900692)
Priprema: Tri kore premažite uljem, a na treću koru ravnomerno rasporedite mlevene orahe i borovnice koje ste prethodno posuli šećerom. Zatim sipajte prezle, vanil-šećer i uvijte pitu.
Tako napraviti 3 štrudle i pecite na 180 stepeni oko 40 minuta. Potom svaku štrudlu premažite mešavinom pavlake, žumanaca i cimeta. Vratite u rernu da se zapeče nekih 15 minuta. Pre služenja pitu pospite prah-šećerom.
BONUS VIDEO:
(Espreso / Alo Trpeza / Prenela: I.O.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!