ovo je nešto najlepše
NAJLEPŠA POSLASTICA SA 2 FILA: Torta Najlepše želje - spoj čokolade i lešnika koji morate da probate što pre
Torta Najlepše želje je najlepša poslastica sa dva fila - spoj čokolade i lešnika
Iako ste za Uskrs napravili bogatu trpezu na kojoj su se pored slanih specijaliteta našle i poslastice, uvek je dobro na umu imati i neke nove ideje.
Kod nas je opšte poznato da žene redovno prave razne deserte ne samo za praznike, rođendane, proslave... nego i svakodnevno.
Jedan osvežavajući čokoladni kolač sa jagodama i piškotama će vas sve oduševiti jer se lako sprema, a uživa se u svakom zalogaju.
Sada je pred vama torta Najlepše želje - kremasta, sočna, bogat fil...
Deca, a i odrasli će jedva čekati da je spremite.
Recept i sastojci:
Za koru:
prašak za pecivo - 5 grama
belanca - 4
pečeni mleveni lešnik - 50 grama
šećer - 4 kašike
brašno - 2 kašike
Za prvi fil:
umućeni šlag - 2 kašike
žumanca - 6
pečeni mleveni lešnik - 50 grama
mleko - 500 mililitara
1 tabla čokolade najlepše želje sa keksom - 85 grama
šećer - 200 grama
maslac - 125 grama
gustin - 90 grama
Za drugi fil:
maslac - 125 grama
žumanca - 10
1 tabla čokolade noissete najlepše želje - 85 grama
šećer - 150 grama
Još
200 grama šlaga u prahu plus 300 mililitara mleka
Za glazuru:
ulje - 2 kašike
1 tabla mlečne čokolade najlepše želje
Okolo:
200 ml slatke pavlake ( ohlađeno, umućeno)
120 grama crne čokolade
Priprema: Uključite rernu na 180 stepeni da se zagreje, zatim umutite belanca sa šećerom, pa dodajte lešnik, brašno i prašak za pecivo. Sjedinite lopaticom i istresite u obložen okrugli kalup prečnika 26 cm. Peći 15 minuta. Ponovite postupak još 3 puta za da dobijete 3 kore. Mutite drugu koru dok se peče prva, pa prvu odmah vadite iz pleha, ali ne sa papira, tako hladite i odmah stavite papir za drugu koru i sipajte smesu.
Za kreme, pratite uputstva u video snimku. Sada imate sve, samo još da tortu sastavite. Redosled ređanja: kora 1 – pola žutog fila – tanak sloj šlaga
kora 2 – ceo drugi fil – tanak sloj šlaga kora 3 – druga polovina žutog krema – tanak sloj šlaga 4 kora. Na četvrtu koru ide glazura. Evo kako se priprema: Glazura: 1 tabla mlečne čokolade najlepše želje 2 kašike ulja Nakon što se glazura nanese na četvrtu koru, torta se oblaže sa 200 ml umućene slatke pavlake koja je prethodno otopljena sa 120 g crne čokolade i ohlađena.
Prijatno i uživajte u najlepšoj torti.
Bonus video:
(Espreso/Svetplus.com/O.J/Prenela: N.J)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!