BAKINA KUHINJA
BAKA PODELILA RECEPT ZA NAMAZ OD JAGODA KOJI VRAĆA U DETINJSTVO: Spreman za manje od SAT VREMENA, ukus je FANTAZIJA
Starinski recept za džem od jagoda
Jagodin namaz za sva usta, jedan divan ukus slatke uspomene i ukus detinjstva.
Potrebno je:
2 kg jagoda
1 kg šećera
1/2 soka limuna po želji
Priprema:
Jagode dobro oprati i preseći na pola.
U veću šerpu sipati pola jagoda pa odozgo dodati pola šećera pa ostatak jagoda. Staviti na šporet i kuvati na srednjoj temperaturi mešajući. Skidajte celo vreme penu.
Pred kraj po želji izmiksajte parčice miks štapićem. Kuvati da se zgusne. Probati tako što izvadite dve kašike džema na tanjir pa ohladiti. Ako je gust da pada sa kašike u komadu gotov je.
Sipajte u oprane tegle. Dobro zatvorite i stavite u rernu na 90 stepeni C 90 minuta. Izvaditi kad se ohladi rerna i tegle u njoj, to je sutra dan. Tako je lepog ukusa.
Bonus video:
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!