MUSAKA SA TIKVICAMA KOJE VAM NIKAD NEĆE BITI DOSTA: Kada jednom probate ovaj RECEPT nikada ga nećete MENJATI
Ilustracija, Foto: Jelajelena Petrovic

recept

MUSAKA SA TIKVICAMA KOJE VAM NIKAD NEĆE BITI DOSTA: Kada jednom probate ovaj RECEPT nikada ga nećete MENJATI

Idealan predlog za današnji ručak

Objavljeno: 08:26h

Evo kako da napravite najukusniju musaku sa tikvicama

Potrebno je:

  • 250 gr mlevenog mesa
  • 50 gr suve slanine dimljene
  • 4 jaja
  • 1 praziluk
  • 4 čena belog luka
  • 2 tikvice
  • so..biber, ulje, aleva paprika
  • 4-5 kašika brašna
  • 100 gr prezli
  • 2 šargarepe
  • 1 pavlaka 200 gr.
  • malo kačkavalja
  • malo mleka
  • ml. paprika
  • ml biber
  • suvi začin
  • po želji tucana ljuta

Priprema:

Tikvicu očistiti pa posoliti da omekne pa je ocediti kao i šargarepu koju isečete na listiće. Ako ste malo više posolili možete isprati. Praziluk iseći na kolutove pa propržiti na ulju, dodati na kockice suvu slaninu i ml. meso.

Musaka
foto: Jelajelena Petrovic

Pržiti pa dodati ml. papriku, ml biber i suvi začin. - Na foliju stavite brašno i prezle. Umutitie 2 jaja. Pleh podmazite uljem. Listove tikvice provući kroz brašno jaja i prezle i redjati u pleh.

Musaka
foto: Jelajelena Petrovic

Tako uraditi i sa listovima šargarepe. U sredinu istresti prženo meso i pokriti sa tikvica koje takodje provlačite kroz brašno jaja i prezle. U činiju razbite dva jaja dodajte pavlaku i malo mleka. Izmešati žicom i preliti i protresti da padnu sa strane i dno.

Musaka
foto: Jelajelena Petrovic

Odozgo narendajte kačkavalj pa u rernu na 200 stepeni 40-50 minuta da lepo porumeni.

Prijatno!

Bonus video:

12:45

SRBA NA KOSOVU IMA 14 ODSTO MANJE U PROTEKLIH GODINU DANA Dramatična analiza Vladimira Marinkovića terora Aljbina Kurtija

(Espreso/Jelena Jela Petrović/Prenosi M.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.