recept
MUSAKA SA TIKVICAMA KOJE VAM NIKAD NEĆE BITI DOSTA: Kada jednom probate ovaj RECEPT nikada ga nećete MENJATI
Idealan predlog za današnji ručak
Evo kako da napravite najukusniju musaku sa tikvicama
Potrebno je:
- 250 gr mlevenog mesa
- 50 gr suve slanine dimljene
- 4 jaja
- 1 praziluk
- 4 čena belog luka
- 2 tikvice
- so..biber, ulje, aleva paprika
- 4-5 kašika brašna
- 100 gr prezli
- 2 šargarepe
- 1 pavlaka 200 gr.
- malo kačkavalja
- malo mleka
- ml. paprika
- ml biber
- suvi začin
- po želji tucana ljuta
Priprema:
Tikvicu očistiti pa posoliti da omekne pa je ocediti kao i šargarepu koju isečete na listiće. Ako ste malo više posolili možete isprati. Praziluk iseći na kolutove pa propržiti na ulju, dodati na kockice suvu slaninu i ml. meso.
Pržiti pa dodati ml. papriku, ml biber i suvi začin. - Na foliju stavite brašno i prezle. Umutitie 2 jaja. Pleh podmazite uljem. Listove tikvice provući kroz brašno jaja i prezle i redjati u pleh.
Tako uraditi i sa listovima šargarepe. U sredinu istresti prženo meso i pokriti sa tikvica koje takodje provlačite kroz brašno jaja i prezle. U činiju razbite dva jaja dodajte pavlaku i malo mleka. Izmešati žicom i preliti i protresti da padnu sa strane i dno.
Odozgo narendajte kačkavalj pa u rernu na 200 stepeni 40-50 minuta da lepo porumeni.
Prijatno!
Bonus video:
(Espreso/Jelena Jela Petrović/Prenosi M.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!