PRAKTIČNO SE SAMA KUVA: Recept za najkremastiju paradajz čorbu nezaboravnog ukusa
Više ne morate da kupujete, sami možete brzo i lako da napravite preukusnu paradajz čorbu.
Možete da je jedete pre glavnog jela, ali i kao hranljivu zamenu za obrok. Domaća paradajz čorba se uglavnom pravi od svežeg paradajza, ali i pelat je od koristi. Dobićete jednako kremastu strukturu i bogat ukus paradajza. Isprobajte!
Sastojci:
- 3 kašike maslinovog ulja
- 2 kašike neslanog putera
- 1 crnog luka, 6 čenova belog luka
- 2 konzerve pelata (u komadu)
- 3 šolje vode ili pilećeg bujona
- 1 kašika šećera
- 3/4 šolje pavlake za kuvanje
- sveži bosiljak
Priprema:
U šerpu sipajte maslinovo ulje i puter i kada se zagreje dodajte sitno seckani crni luk. Kada crni luk omekša dodajte i mleveni beli. Nakon 3-4 minuta sipajte pelat, a onda i bujon (pravi se tako što pileću kocku supe pomešate sa 3 čaše vrele vode). Pošećerite, posolite i pobiberite, pa promešajte i kuvajte nekih 10 minuta, dok ne krene da ključa. Nakon toga smanjite temperaturu i kuvajte još pola sata, pa sklonite sa šporeta. Štapnim mikserom sjednite sastojke dok ne dobijete glatku smesu. Dodajte pavlaku za kuvanje i promešajte. Pospite seckanim bosiljkom i služite. Prijatno!
Bonus video:
(Espreso/Krstarica/N.L./Prenosi M.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!