Krofne sa kremom, Foto: Printscreen / Youtube / kuhaj i peci
recept
KROFNE PUNJENE ČOKOLADOM BOLJE NEGO ONE KLASIČNE: Mekane kao duša, TOPE SE U USTIMA od slatkoće - lako se prave
Slatke i neodoljive, pravi raj za sladokusce
Objavljeno:
Potrebno je:
- 800 g brašna
- 2 jajeta
- 2 dl mlakog mleka
- 1 dl vode
- 1 dl ulja
- 1 kocka kvasca
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kora izrendana od limuna
- Za punjenje:
- 70 g čokolade
- Za prženje:
- 2 dl ulja
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte mleko, šećer, so, kvasac i malo brašna. Promešajte varjačom pa ostavite 10 ak minuta da nadođe. Sipajte u vanglu i dodajte preostale sastojke. Zamesite glatko testo pa ostavite na toplom da nadođe. Razvucite oklagijom do debljine malog prsta. Čokoladu isecite na kockice pa poređajte u razmaku 3 do 4 cm. Preklopite drugom polovinom testa pa čašom vadite krofne. Ostavite da nadođe. Pržite na vrelom ulju sa obe strane. Pospite ih šećerom u prahu.
BONUS VIDEO:
(Espreso / Trpeza Alo / Prenela: I.O.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!