morate da probate
OVO JE NAJUKUSNIJA TORTA NA SVETU: Puna ČOKOLADE koja se topi u ustima, niko joj ne može odoleti (RECEPT)
Praznični dani još uvek traju, a ima li šta bolje od te euforije i uživanja u najukusnijim receptima?!
Ako niste još uvek smislili kojom poslasticom da iznenadite svoje najmilije, imamo idealan recept, koji će svi obožavati!
Recept za čokoladnu mus tortu.
Potrebno je:
ZA KORU:
- čokolada 100 g
- maslac 75 g
- jaja 2
- šećer 70 g
- rum 1 kašika
- brašno 30 g
ZA MUS:
- čokolada 300 g
- jaja 3
- šećer u prahu 30 g
- slatka pavlaka 400 ml
ZA GLAZURU:
- slatka pavlaka 100 ml
- čokolada 100 g
Kako pripremiti:
Čokoladu i maslac iseckajte, stavite u činijicu i otopite. Jaja i šećer penasto umutite, ručno umešajte otopljenu čokoladu i maslac, pa dodajte prosejano brašno i rum. Smesu sipajte u kalup prečnika 20 cm koji ste podmazali i posuli brašnom, pecite oko 20 minuta na 140 stepeni i ostavite da se ohladi u kalupu.
Za mus prvo umutite belanca sa šećerom, a onda im dodajte žumanca i kuvajte na pari 10 minuta. Dodajte izlomljenu čokoladu, pa mešajte da se otopi i skinite sa vatre. Slatku pavlaku umutite u čvrst šlag. Kada se fil od jaja i čokolade ohladi, u nekoliko navrata dodajte umućenu slatku pavlaku i miksirajte najmanjom brzinom. Mus sipajte preko ohlađene kore i u frižideru dobro rashladite. Slatku pavlaku i čokoladu otopite pazeći da smesa ne provri.
Kada se prohladi, sipajte preko rashlađene torte i vratite u frižider na još sat vremena da se glazura stegne. Ukrasite blanširanim listićima badema ili narendanom čokoladom.
Bonus video:
(Espreso/BlicŽena/Prenosi A.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!