recept
TRADICIONALNI RECEPT ZA MLINCE: Bez jaja, kvasca i praška za pecivo!
Kad vidite koliko se jednostavno prave, uvek ćete ih imati u ostavi
Mlinci, tradicionalni specijalitet koji potiče iz ruralnih područja severa Srbije i dalje ka zapadu Balkana, istinski su dragulj jednostavne, ali bogate kuhinje ovih krajeva. Ovo jednostavno jelo, napravljeno od sušenog testa, često se služi uz pečenu piletinu ili ćuretinu, postajući neodvojivi deo mnogih prazničnih trpeza.
Priprema mlinaca počinje mešanjem osnovnih sastojaka: brašna, soli i vode. Testo se zatim razvija u tanke listove, koji se peku na vrućoj ploči dok ne postanu hrskavi i zlatni.
Nakon toga, mlinci se suše dok ne postanu čvrsti, čuvajući se za kasniju upotrebu.
Kada dođe vreme za posluživanje, sušeni mlinci se kratko potapaju u ključalu vodu ili mesnu supu, što ih omekšava i čini spremnim za jelo. Ova metoda pripreme omogućava mlincima da upiju sočne ukuse pečenja s kojim se služe, stvarajući harmoniju okusa koja oduševljava nepca, prenosi una.rs
Bonus video:
(Esprso/Krstarica/D.R./Prenosi M.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!