OSVEŽAVAJUĆI BARBI KOLAČ DEKORATIVNOG IZGLEDA OD SAMO 4 SASTOJKA: Pravi je raj i za oči i za nepca (RECEPT)
Recept za preukusni barbi kolač, Foto: Espreso

sjajno

OSVEŽAVAJUĆI BARBI KOLAČ DEKORATIVNOG IZGLEDA OD SAMO 4 SASTOJKA: Pravi je raj i za oči i za nepca (RECEPT)

Ukoliko ste u potrazi za neobičnom i osvežavajućom poslasticom na pravom ste mestu

Objavljeno: 13:03h

S obzirom da su topli dani uveliko počeli, a oni najvreliji nam tek slede, idealno je vreme da razmišljamo o osvežavajućim receptima koji ne iziskuju preterano dežuranje u kuhinji i pre svega pored šporeta.

Prostih, a preukusnih slatkiša ima na pretek, ali jedan se po svom dekorativnom izgledu i osvežavajućem ukusu definitivno razlikuje od svega na šta smo navikli.

Radi se o fenomenalnom barbi kolaču koji se pravi od samo četiri sastojka, očas posla.

Njegovi glavni sastojci su maline, puding, griz i šlag. Ne zna se da li je lepše gledati ga ili konzumirati ga.

Osvežavajući barbi kolač - veoma prost recept
Osvežavajući barbi kolač - veoma prost receptfoto: Espreso

Sastojci:

6 supenih kašika pšeničnog griza

2 kesice pudinga sa ukusom maline

1 kesica šlaga

pola litre mleka

Za dekoraciju (opciono) - maline

Priprema:

1. Griz

Šest supenih kašika griza dodati u pola litre mleka i zasladiti po želji. Mešati dok griz ne postane gust. Izliti u vatrostalnu posudu i preći na sledeći korak.

2. Puding

Sipati pola litre mleka u šerpu i zasladiti sa šet kašika šećera. Odatle uzeti 200ml mleka i razmutiti dve kesice pudinga od maline. Mleko skuvati do ključanja, skloniti sa ringle i dodati smesu sa pudingom. Mešati dok masa ne postane dovoljno gusta. Skuvani puding izliti po grizu u vatrostalnoj posudi. Ostaviti desetak minuta da se prohladi, a zatim dodati sveže maline.

3. Šlag

Kesicu šlaga razmutiti u 100 ml hladne vode (iz frižidera). Dodati dve kašike šećera u prahu. Mutiti mikserom dok šlag ne postane gust, a zatim izliti po grizu i pudingu. Ostaviti da se sve ohladi na sobnoj temperaturi oko petnaestak minuta. Nakon toga ostaviti kolač u frižideru preko noći kako bi se dobio što čvršću strukturu.

Da bi to bilo to - za kraj ukrasite malinama, iako nije obavezno.

Bonus video:

03:31

OVO JE RECEPT ZA PRAVE SREMAČKE SALČIĆE! Posebnu slast im daje NEOBIČAN SASTOJAK po kome su ovi kolačići dobili ime

(Espreso/M.L/V.Š)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.