OSVEŽAVAJUĆA KREMASTA TORTA SA BANANAMA - IDEALNA ZA 1. MAJ: Sprema se 15 minuta, savršena za dezert nakon roštilja
Recept za tortu za Prvi maj, Foto: Printscreen/Youtube/Whipped

poslastica

OSVEŽAVAJUĆA KREMASTA TORTA SA BANANAMA - IDEALNA ZA 1. MAJ: Sprema se 15 minuta, savršena za dezert nakon roštilja

Torta koja je lagana i ukusna je sjajan izbor za dezert nakom prvomajskog roštiljanja

Objavljeno: 15:01h

Prva stvar na koju pomislimo kada neko kaže Prvi maj je roštiljanje i obilje mesa. Ipak, pravi sladokusci ne propuštaju priliku i da se počaste nekom poslasticom, a jedna torta je idealna.

Radi se o kremastoj torti koja ne zahteva nikakvo specijalno kulinarsko umeće, a sastojci nisu skupi, nema kuvanja filova na pari, pečenja...

Ovaj dezert ima osvežavajući ukus zbog banane, a to je ono što bi moglo odlično da "legne" nakon obilnog obroka za Prvi maj. A sprema se za samo 15 minuta.

Preukusni prvomajski dezert - torta sa bananama
Preukusni prvomajski dezert - torta sa bananamafoto: Printscreen/Youtube/Whipped

Potrebno je:

banane - 1,5 kilogram

mleko - 1 litar

3 kesice bezbojnog želatina

šećer - 20 kašika

šlag - 400 grama

napolitanke - 300 grama

Priprema:

Prvo što treba da uradite jeste da u zamrzivač stavite napolitanke da se zalede, jer ćete ih tako lakše samleti. Zaleđene napolitanke sameljite, a banane oljuštite i isecite na kockice.

U šerpu sipajte mleko i šećer i ostavite da se blago ukuva. Sklonite mleko sa ringle i ostavite da se prohladi.

Razmutite želatin u hladnoj vodi po uputstvu sa kesice. Ostavite ga oko 5 minuta da želatin nabubri, a zatim ga dodajte u toplo mleko uz stalno mešanje dok se želatin ne rastopi. Povremeno promešajte.

U hladno mleko dodajte 400 grama šlaga, pa mutite šlag mikserom, dok ne dobijete gust krem.

Podelite šlag na dva dela. Jednu polovinu ostavite belu, a u drugu polovinu šlaga dodajte samlevene čokoladne napolitanke.

Kalup obložite prijanjajućom folijom, zatim sipajte malo belog fila, pa red banana, red belog krema i tako sve dok ne potrošite sastojke.

Na kraju naspite sav krem koji predstavlja koru kad se torta izvrne.

Ostavite tortu preko noći u frižideru da se dobro stegne.

Izvrnite gotovu sladoled tortu na tacnu, skinite foliju i ukrasite po želji, a zatim navalite.

Bonus video:

00:11

Torta Milana Milosevica za 47. Rodjendan

(Espreso/Glossy/Preneo: V.Š)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.