AUUU
3 NAJVEĆE GREŠKE KOD PRAVLJENJA KROMPIR SALATE: Jedna stvar UTIČE NA UKUS, SRPKINJE zanemele kad su ČULE CAKU
Za dobru krompir salatu neophodno je da krompir bude skuvan kako treba, zato proverite da li pravite neku od narednih grešaka. Ako se raspada i liči na pire, krompir salata neće valjati.
1. Predugo kuvate krompir
Potrebno je da krompir za salatu ne bude ni mekan ni suviše tvrd, već da nađete neku sredinu. Viljuškom probodite krompir tokom kuvanja, da osetite teksturu. Ako lagano prođe znači da je kuvan a ako se raspada, previše dugo ste kuvali. Optimalno vreme je 8 do 12 minuta, pa se vodite time.
2. Krompir sečete ne delove različite veličine
Krompiri koji nisu iste veličine neće jednako da se skuvaju, neki će da budu premalo a neki previše kuvani, pa se potrudite da budu isti.
3. Grešite kod preliva
Ako prelivate sirće to uradite dok je krompir topao, a ako stavljate majonez sačekajte da se ohladi. Ako sirće stavite na prohlađen krompir teže će da upije ukus, a ako majonez stavite na topao krompir zagrejaće se i izgubiće teksturu.
BONUS VIDEO:
(Espreso / Alo Trpeza / Prenela: I.O.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!