recept
DA LI STE IKADA PROBALI SUPU OD BELOG LUKA? Ne zna se da li je UKUSNIJA ili ZDRAVIJA!
Ovaj recept morate imati
Recept za lekovitu supu od belog luka:
- 50-ak češnjeva belog luka (oko 5 glavica), očišćenih i oguljenih
- 2 kašike maslaca
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 veća crvena luka, naseckana
- 1 kašika naseckane sveže majčine dušice
- 6 šoljica (od 250 ml) pileće bistre supe (kao osnova)
- 1 svežanj svežeg začinskog bilja – peršun, majčina dušica, lovorov list (možete upotrebiti i sušene začine)
- 3 šoljice starog hleba narezanog u kockice
- 1 šoljica masnije pavlake
Priprema:
– Zagrejte peć na 180 stepeni. Odsecite vrhove (1/3) glavice belog luka. Tako pripremljen beli luk polijte maslinovim uljem i umotajte u aluminijumsku foliju. Pecite u rerni 90 minuta. Ostavite da se ohlade.
– Za to vreme zagrejte dve kašike maslinovog ulja i puter u loncu na srednjoj temperaturi. Dinstajte crveni luk nekih 10-ak minuta. Istisnite pečeni ohlađeni beli luk iz omota i ubacite ga u dinstani crveni luk. Izmešajte, dodajte naseckanu majčinu dušicu, pileću supu i ubacite svežanj svežeg začinskog bilja (ili koristite manje sušenog).
– Smanjite temperaturu, dodajte komadiće hleba i ostavite sve da krčka pet minuta dok hleb ne omekša.
– Izvadite svežanj začinskih biljaka pa dobijenu supu miksajte u blenderu dok ne dobijete kremasta. Vratite u lonac pa stavite običnu pavlaku ili pavlaku za kuvanje. Posolite i pobiberite po želji.
Bonus video:
(Espreso/Krstarica/N.L./Prenosi M.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!