recept
NAPRAVITE NAJUKUSNIJU DOMAĆU BAJADERU ZA 10 MINUTA: Na ovu ČAROLIJU niko ne ostaje IMUN
Bajadera je svakako jedan od nezaobilaznih kolača kada su slavske trpeze u pitanju.
Ovu ukusnu čokoladnu čaroliju zavolećete još više kada naučite da je spremate za ovako kratko vreme.
Sastojci:
9 kašika vode 200 gr šećera 150 gr mlevenih oraha, badema ili lešnika 250 gr mlevenog keksa 170 gr putera 100 gr čokolade za kuvanje
Za glazuru:
10o gr čokolade za kuvanje malo ulja
Priprema:
U lonac dodajte vodu i šećer i zagrejte na laganoj vatri dok se šećer potpuno ne otopi. Dodajte puter, sklonite s vatre i mešajte dok se ne otopi. Kada se maslac potpuno otopi dodajte orahe i keks a onda mešajte dok ne dobijete gustu ujednačenu masu, piše Danas.
Dobijenu masu podelite na dva jednaka dela. Čokoladu otopite na pari i umešajte je u prvi deo mase. Na poslužavnik stavite masni papir za pečenje i prebacite prvi deo mase (sa čokoladom) i rukama oblikujte kvadar, pa gornji deo i rubove poravnajte nožem.
Na njega na isti način stavite drugu masu i učinite isto. Ostatak čokolade otopite na pari, u nju dodajte malo ulja i prelijte bajaderu. Bajaderu ostavite u frižideru da se stegne, a sutradan je iseckajte na kockice i poslužite.
Bonus video:
(Espreso/Krstarica/N.L./Prenosi M.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!