pažnja
NAJBOLJI RECEPT ZA MEKAN I HRSKAV POSNI HLEB: Na početku spremanja morate da uradite 1 STVAR
Nijedno jelo u Srbiji ne može da se zamisli bez hleba, a još je bolje ako umesite domaći
Domaći hleb je uvek bolje rešenje od kupovnog. Možda deluje komplikovano za pripremu, ali je sve poprilično jednostavno. Nekada nijedna domaćinska kuća nije mogla da se zamisli bez domaćeg hleba, a mi vam donosimo super recept, pogotovo ako postite. Napravite hrskav hleb koji je mekan iznutra, a najbolje od svega je što uspeva svima.
Sastojci:
400 ml mlake vode
1 kašičica šećera
25 g svežeg kvasca
1 kašika soli
600 g brašna
3 kašike ulje
Recept za posni hleb:
Aktivirajte kvasac
U posudi pomešajte toplu vodu, kvasac i šećer, pa sve dobro promešajte. Pokrijte providnom folijom i ostavite 10 minuta da se aktivira.
Umesite testo
Zatim u kvasac dodajte prosejano brašno i so, pa sipajte ulje. Umesite testo. Brašno postepeno dodajte kako biste videli koliko vam je potrebno. Umesite glatko testo, pa ga nauljite. Pokrijte providnom folijom i ostavite na toplom da nadođe nekih sat vremena.
Pecite hleb
Testo podelite na dva dela i oblikujte veknu. Stavite u posudu obloženu pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko pola sata.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!