NAJBOLJI RECEPT ZA MEKAN I HRSKAV POSNI HLEB: Na početku spremanja morate da uradite 1 STVAR
Hleb, Foto: Printscreen/Youtube/UradiSamaIdeje

pažnja

NAJBOLJI RECEPT ZA MEKAN I HRSKAV POSNI HLEB: Na početku spremanja morate da uradite 1 STVAR

Nijedno jelo u Srbiji ne može da se zamisli bez hleba, a još je bolje ako umesite domaći

Objavljeno:

Domaći hleb je uvek bolje rešenje od kupovnog. Možda deluje komplikovano za pripremu, ali je sve poprilično jednostavno. Nekada nijedna domaćinska kuća nije mogla da se zamisli bez domaćeg hleba, a mi vam donosimo super recept, pogotovo ako postite. Napravite hrskav hleb koji je mekan iznutra, a najbolje od svega je što uspeva svima.

Sastojci:

400 ml mlake vode

1 kašičica šećera

25 g svežeg kvasca

1 kašika soli

600 g brašna

3 kašike ulje

Hleb
foto: Printscreen/Youtube/UradiSamaIdeje

Recept za posni hleb:

Aktivirajte kvasac

U posudi pomešajte toplu vodu, kvasac i šećer, pa sve dobro promešajte. Pokrijte providnom folijom i ostavite 10 minuta da se aktivira.

Umesite testo

Zatim u kvasac dodajte prosejano brašno i so, pa sipajte ulje. Umesite testo. Brašno postepeno dodajte kako biste videli koliko vam je potrebno. Umesite glatko testo, pa ga nauljite. Pokrijte providnom folijom i ostavite na toplom da nadođe nekih sat vremena.

Pecite hleb

Testo podelite na dva dela i oblikujte veknu. Stavite u posudu obloženu pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko pola sata.

Bonus video:

05:56

ZASLADITE SE SLANINOM! Srbin Vlada napravio slatko od slanine: Za Kurir TV otkrio NAJČUDNIJI RECEPT za koji ste IKADA ČULI

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.