DA BI VAM PECIVO BILO MEKANO I SUTRADAN OVO MORATE DA ZNATE: 3 saveta uz koje će ZADRŽATI SVEŽINU, ovo je TAJNA
Testo, Foto: Printscreen Youtube/Bokina kuhinja

sjajno

DA BI VAM PECIVO BILO MEKANO I SUTRADAN OVO MORATE DA ZNATE: 3 saveta uz koje će ZADRŽATI SVEŽINU, ovo je TAJNA

Napravite pecivo kao profesionalni pekari, a sve što treba da uradite jeste da dodate 3 tajna sastojka

Objavljeno:

Mešenje testa nije baš najlakši posao, ali nije ni preterano zahtevan. Ako ispratite recept kako treba sigurno će vam pecivo, hleb ili slatkši ispasti odlično. Ipak, često se dešava da sutradan pecivo i nije preterano sveže, a kada kupite gotove proizvode oni obično duže traju. I za to postoje trikovi, a u nastavku teskta pročitajte kako da napravite pecivo koje će biti sveže i sutradan.

Ulje

Кoristite ulje umesto putera. Puter i margarin čine pecivo mekšim, ali zbog ovih sastojaka ono nije dugo sveže. Zato je bolje da ih zamenite uljem kako biste osigurali svežinu.

Testo, Pogača
foto: Printscreen/youtube/Jelajelena Petrovic

Jogurt ili kefir

Umesto mleka koristite jogurt ili kefir i testo će biti mekše, a samim tim i pecivo. Takođe, biće sveže danima.

Ne preterujte sa jajima

Ne preterujte sa jajima. Jaja čine pecivo gustim. Ako želite da duže ostane mekano, ne dodajte više od jednog jajeta na 500 ml tečnosti.

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.