PREFINJENO
FINA I ELEGANTNA POSLASTICA SUPTILNOG UKUSA: Osvežavajuća lažna kapri torta je pravo čokoladno-voćno savršenstvo
Ukoliko želite da se osvežite i uživate u božanstvenim ukusima lažna kapri torta je pravo rešenje
Iako je tek april, vrućine su često tropske i domaćice imaju sve manje želje da pale šporete, a ukućanima je sve potrebnije osveženje.
Sladoledi, brzi kolači i torte su najbolje opcije što se tiče poslastica, posebno ako se prave brzo i lako.
Jedan takav recept je onaj za fenomenalnu lažnu kapri tortu, za koju za početak nije potrebno peći kore.
Torta je hladna i sočna, a glavni sastojci su voće i čokolada, ukus suptilan, ali prefinjen. Može li bolje?
Sastojci:
50 grama kakaoa
250 grama keksa
100 grama maslaca
50 mililitara mleka
Fil
150 grama šećera
1,2 litra mleka
150 grama skroba (gustin)
200 grama jagoda (ili zamrznutih malina, borovnica, kupina itd)
Glazura
150 grama čokolade
50 mililitara mleka
20 mililitara ulja
Priprema
Dobro izdrobite keks, pa mu dodajte kakao, mleko i otopljeni puter. Kada dobijete homogenu smesu, utisnite u kalup, pa ostavite da odstoji u frižideru bar 20 minuta.
U dubljoj šerpi pomešajte mleko, šećer i skrob (gustin), pa dobro promešajte i kuvajte uz mešanje dok se ne zgusne. Potom ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi, pa umešajte iseckano sitno voće.
Potom prelijte preko kore i vratite kalup u frižider na pola sata.
Zatim otopite čokoladu s mlekom i uljem, pa prelijte preko stegnutog fila.
Bonus video:
(Espreso/Glossy/Preneo: V.Š)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!