recept
EVO KAKO DA NA PRIRODAN NAČIN ZGUSNETE SLATKO OD JAGODA: Naše bake su ga samo OVAKO SPREMALE, danas malo ko zna
Nekada niste mogli da uđete u domaćinsku kuću, a da vas pored kafe ne sačeka slatko od neke vrste voća
Mi vam predlažemo da iskoristite jagode koje već imaju da se kupe i da napravite domaće slatko od mirisnih i svežih plodova.
Donosimo vam malo drugačiji recept od onog na koji ste navikli.
U šerpu dodajte i skrob koji će ga brže zgusnuti, pa će priprema kraće trajati.
Sastojci:
1 kg jagoda 1/2 limuna 1/2 šolje šećera 2 kašike kukuruznog skroba 2 kašike hladne vode prstohvat soli
Priprema:
Jagode isecite na željenu veličinu, a zatim ih sipajte u šerpu. Dodajte sok od limuna, šećer i so. Promešajte, pa kuvajte dok ne krene da ključa. Nakon toga smanjite temperaturu i dodajte kukuruzni skrob koji ste pomešali sa vodom (tako da nema grudvica) i nastavite da krčkate još nekih 7 minuta. Sipajte u sterilisane tegle i ostavite da se ohlade na sobnoj temperaturi pre nego što ih stavite u frižider.
Bonus video:
(Espreso/Novosti Magazin/Prenosi A.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!