BOŽANSTVENO
POZNATA KUVARICA OTKRILA RECEPT ZA TOSKANSKU PILETINU: Pripremite je u ovom SOSU i gledajte kako se LEPI ZA PRSTE
Jedan od njenih favorita
Volimo piletinu na mnogo načina. Dok neko preferira da priprema pileći file, drugi najviše vole sočne batake.
Čuvena kuvarica Meri Beri ima sjajan recept za toskansku piletinu sa spanaćem i paradajzom.
Recept je zasnovan na klasiku, a ovo je jedan od njenih favorita za laganu večeru.
Ona ju je pripremala sa batacima, ali vi možete koristiti i pileći file ako želite. U oba slučaja dobićete superukusno, a jednostavno jelo.
Vreme pripreme:
45 minuta
Sastojci:
6 velikih pilećih bataka bez kože, sa kostima
2 kašike običnog brašna
2 kašičice mlevene paprike
2 kašike maslinovog ulja
1 veliki luk, sitno iseckan
1 velika crvena paprika, sitno iseckana
2 čena belog luka, zgnječena
2 kašičice paradajz pirea
30 g paradajza, seckanog
150 ml belog vina
150 ml pilećeg temeljca
150 ml pavlake za kuvanje
150 g bebi spanaća
55 g parmezana, narendanog
Priprema:
Stavite batake u činiju. Dodajte brašno i mlevenu papriku, dobro začinite solju i sveže mlevenim crnim biberom. Pomešajte zajedno da svi bataci budu uvaljani.
Zagrejte ulje u velikom, dubokom tiganju na jakoj vatri. Dodajte piletinu i pržite 3-4 minuta sa svake strane, dok ne porumene i ne postanu hrskave. Odložite na tanjir.
U tiganj u kom ste pržili batake dodajte luk i biber i pržite 4-5 minuta na srednjoj vatri, dok ne omekšaju. Možda će vam biti potrebno još malo ulja. Dodajte beli luk i pržite 30 sekundi.
Umešajte paradajz pire, paradajz, papriku, vino i temeljac i prokuvajte. Vratite piletinu u tiganj sa ostatkom soka, poklopite, smanjite vatru i dinstajte oko 30 minuta, dok ne omekša.
Dodajte pavlaku za kuvanje i spanać u tiganj sa piletinom i mešajte dok spanać ne splasne. Sklonite sa vatre, pospite sirom i poslužite toplo.
BONUS VIDEO:
(Espreso / 24 sedam / Prenela I.O.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!