recept
ZAPEČENU POPARU NEKAD JE PRAVILA SVAKA MAJKA U JUGOSLAVIJI: Danas su recept mnogi ZAORAVILI, ali ukus joj PAMTE
Najukusniji način da spremite ovo jelo, oduševiće vas!
Sećate li se mirisa bakine kuhinje i ukusa omiljenih poslastica iz detinjstva? Evo jednog recepta koji će vam pružiti osećaj nostalgije, ali na malo drugačiji način. Ovaj jednostavan recept kombinuje tradicionalni ukus prepečenog hleba sa sočnim sirom i kremastom pavlakom, pružajući vam savršenu mešavinu tekstura i ukusa. Ovaj recept je idealan za brzi ručak ili večeru, a može poslužiti i kao sjajan prilog uz razna jela.
U nastavku pogledajte recept koji će vam se sigurno dopasti. Spremite ga za doručak ili večeru, zasigurno nećete pogrešiti za šta god da se odlučite.
Sastojci:
- stari hleb
- pavlaka za kuvanje
- jogurt
- sir
- margarin
- kačkavalj
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Stari hleb isecite na kockice pa poređajte u nauljen pleh. U jednoj posudi umutite pavlaku za kuvanje i jogurt, pa prelijte kockice hleba. Ostavite da tako odstoji 10 minuta. Zatim rasporedite sir, pa dodajte margarin. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Izvadite pleh, pospite rendani kačkavalj pa zapecite još 5 minuta, da se kačkavalj otopi. Prijatno! Neka vam ovaj recept bude podsetnik na tople i ukusne obroke iz detinjstva, ali i podsticaj da eksperimentišete sa tradicionalnim receptima na potpuno novi i kreativan način. Uživajte u pripremi i deljenju ovog jedinstvenog recepta sa svojim najdražima!
Bonus video:
(Espreso/Republika/Nevena Jakovljević/Prenosi M.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!